Kopers betrekken gebouw De Stelling

Zwolle – Over enkele dagen kunnen de eerste kopers hun appartement in gebouw De Stelling aan de Thorbeckewal gaan inrichten. Dit is het eerste wooncomplex op het Kraanbolwerk dat gereed is en waarvan de oplevering gaat beginnen. Aan de Thorbeckegracht met een adembenemend uitzicht over de binnenstad. Op de bovenste appartementen vanuit de woonkamer zicht op drie iconen van Zwolle: het Hopmanshuis, Museum de Fundatie en daarboven uitstekend de Peperbus. Iets verderop is ook duidelijk de Sassenpoort te zien.

stelling_1.jpg

Foto’s: Hennie Vrielink  

Projectleider Marcel de Ruiter van AM-projectontwikkeling stelde dinsdagmiddagmiddag 20 september de pers in de gelegenheid voor een rondleiding door het appartementengebouw, net voordat de eerste bewoners hun huissleutel krijgen. Van de 28 appartementen zijn er inmiddels 27 verkocht en de kopers komen vooral uit Zwolle en omgeving en zijn tussen de vijfenveertig en zeventig jaar oud. “Er zitten zelfs nog enkele gezinnen bij, waarvan de kinderen op het punt staan de ouderlijke woning te verlaten,” aldus Marcel de Ruiter. Het betreffen luxe appartementen van hoge kwaliteit in de prijsklasse tussen 350 en 700 duizend euro en zitten in het hogere marktsegment. Ieder appartement heeft zijn eigen parkeerplaats.

stelling_2.jpg 

De eerste bewoners hebben drie jaar geleden “vanaf de tekentafel” hun appartement gekocht en de laatste staat nu te koop. Veel kopers wilden graag op deze plek in de binnenstad gaan wonen omdat ze zich verbonden voelen met deze plek. “Een koper wilde graag dicht tegenover café De Tagrijn wonen, omdat dit zijn stamkroeg is,” hoorde De Ruiter. Een andere toekomstige bewoner wist dat zijn vader op deze plek had gewerkt bij de verffabriek van Schaepman. Velen voelen zich verbonden met de binnenstad van Zwolle en kennen ook de geschiedenis van deze woonomgeving. 
Door de projectontwikkelaar AM is intensief met toekomstige bewoners gepraat over de indeling van de woonruimte en bij de bouw is rekening gehouden met de woonwensen van de kopers. Er kon geschoven worden met wanden en een aantal kopers wilden een grote woonkamer en minder slaapkamers. Ook zijn er verschillende balkonoppervlaktes en konden er keuzes worden gemaakt in de grootte van de badkamer. Er waren appartementen met grote en kleinere oppervlaktes te koop en één koper heeft zelfs twee appartementen laten samenvoegen tot een appartement. Ook bij de afwerking is rekening gehouden met de persoonlijke woonwensen van de kopers. “Mijn taak van projectontwikkelaar is niet zozeer het maken van een huis, maar het maken van een “thuis” voor de toekomstige bewoners,” vat Marcel de Ruiter zijn rol samen. “Het tegemoetkomen aan de persoonlijke wensen van kopers gaf wel heel veel gedoe, maar als ik zie hoe ze nu door hun nieuwe appartement lopen te glunderen is het alle moeite waard geweest.” 
Een deel van de ondergrondse parkeergarage is gereed zodat de kopers van De Stelling hun auto kunnen stallen. Eind van het jaar zal begonnen worden met de bouw van appartementencomplex De Kraan met 11 appartementen en 12 stadswoningen met de naam Hanzehuizen. Deze zijn gesitueerd aan de grachtkant tegenover horecaboot Oosterschelde. Inmiddels zijn er van deze woningen ook al twintig gereserveerd door toekomstige bewoners. 
Hennie Vrielink
Verslaggever Weblog Zwolle
Artikel delen: