Holtenbroek viert Burendag

Zwolle – Op vrijdag 23 september organiseert Deltion in samenwerking met de buurt Holtenbroek de jaarlijkse burendag. Diverse opleidingen van Deltion werken mee aan de activiteiten met als thema ‘vitaliteit’. Zo kunnen de buren zich laten informeren over gezondheid en vitaliteit door studenten dokterassistent of een run op de survivalbaan met behulp van studenten Sport en Bewegen. Ook studenten van Sociaal Werk, Verzorging en Verpleging dragen hun steentje bij aan deze dag. Studenten Facilitaire Dienstverlening zitten in de organisatie.

Nationale Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts. Zij vragen om in het vierde weekend van september iets te organiseren met en voor de buurt om elkaar weer eens (beter) te leren kennen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Daarom vindt in Holtenbroek op vrijdag 23 september ook een burendag plaats onder de naam: Gluren bij de buren. Verschillende opleidingen van Deltion organiseren samen met diverse organisaties in de wijk allerlei leuke activiteiten met als thema vitaliteit.

In heel Holtenbroek zijn op verschillende plaatsen activiteiten gepland. Zo komen er vertegenwoordigers van de huisartsenpraktijk, fysiotherapie, verloskundigenpraktijk en thuiszorginstellingen samen op het gezondheidsplein (Strausplein). Hier vinden bezoekers in de kraampjes allerlei zaken op het gebied van gezondheid en vitaliteit. De studenten van de opleiding doktersassistent assisteren hierbij. Ook de studenten van de opleiding sport en bewegen van het Deltion college komen in actie met leuke sportieve activiteiten. Zo staat er een sutu field voor de jeugd en kan er onder begeleiding van studenten van Deltion gebruik worden gemaakt van de survivalbaan op het Deltion. De studenten sociaal werk gaan de wijk in om koffie te drinken met de bewoners en om met ze in gesprek te gaan. De verzorging en verpleegkunde studenten gaan op bezoek bij de ouderen van verzorgingshuis Fermate en Havezate.

Vanaf 12.00 uur zijn de buren van harte welkom in het Deltion college voor soep met een broodje. Dit wordt verzorgd door de studenten Helpende Zorg en Welzijn. Hier zal ook een band spelen: het Posthoorn kwartet. Rond 12.30 uur zal het burenlied gezongen worden, dat ter plekke geschreven zal worden. De regie van deze dag is in handen van de studenten Facilitair Leidinggevende.

 

Artikel delen:

Reageer