Vrouwenplatform Carree in het zonnetje

Zwolle – Het project Vrouwen coachen Meiden van de Zwolse stichting Vrouwenplatform Carree wordt vrijdag 23 september tijdens het Durf te doen-festival in Luttenberg in het zonnetje gezet.

oranje_fonds.jpg 

De stichting ontvangt uit handen van gedeputeerde Bert Boerman een symbolische cheque van 10.000 euro voor dit project. 5.000 euro hiervan komt uit het Overijssels Noaberschapsfonds dat als Fonds op Naam is ondergebracht bij het Oranje Fonds. De overige 5.000 euro is een toekenning van het Oranje Fonds. Stichting Vrouwenplatform Carree levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappelijke en sociale positie van vrouwen in Overijssel. Binnen het project Vrouwen coachen meiden motiveren ervaren coaches meiden om te werken aan een toekomst met kansen op werk, inkomen, economische onafhankelijkheid en zelfvertrouwen in eigen capaciteiten. De meiden die deelnemen aan dit project hebben ieder vanwege hun eigen redenen een steuntje in de rug nodig.

Overijssels Noaberschapsfonds
De Provincie Overijssel verleende op 10 december 2014 een subsidie van 1 miljoen euro aan het Oranje Fonds voor het Overijssels Noaberschapsfonds. Daarbij draagt ook het Oranje Fonds bij elke toekenning uit het fonds minimaal de helft bij.
 
Aanvraag indienen
Organisaties uit Overijssel kunnen in aanmerking komen voor een toekenning uit het Noaberschapsfonds door een financieringsaanvraag te doen bij het Oranje Fonds via www.oranjefonds.nl/aanvraag-indienen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds: “We maken het voor Overijsselse maatschappelijke organisaties gemakkelijk om een aanvraag in te dienen. Het gaat gewoon via onze reguliere procedure en met onze algemeen geldende richtlijnen. Het Noaberschapsfonds geeft Overijssel ieder jaar een flinke extra boost. Vrouwen coachen meiden is een van de tientallen projecten die wij sinds de oprichting gesteund hebben, en we verwachten dat er nog veel zullen volgen!”
 
Durf te doen-festival
Het Durf te doen-festival is een festival voor, door en over lokale initiatieven. Tijdens het festival laten initiatieven zien hoe ze tot succes kwamen. Het Oranje Fonds is tijdens het festival vertegenwoordigd.

Artikel delen:

Reageer