Fietsersbond houdt weer verlichtingsactie

De Fietsersbond houdt op donderdag 22 november van 14.00 uur tot 19.00 uur een fietsverlichtingsactie in samenwerking met Nowak Wereldfietsen . De medewerkers van Nowak controleren gratis de fietsverlichting van fietsers en repareren die zonodig ook gratis. Alleen nieuwe onderdelen worden in rekening gebracht.

Leden van de Fietsersbond geven daarbij voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. De fietsverlichtingsactie vindt plaats op donderdag 22 november van 14.00 uur tot 19 uur op de Grote Markt in Zwolle. Vorig jaar was deze actie al een groot succes, met honderden gerepareerde fietsen.

De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting op de markt is en dat verlichting snel stuk gaat. De bond deed vorig jaar een uitgebreide test van alle soorten koplampen, achterlichten en dynamo’s. De koplampen en achterlichten die als beste uit de test kwamen zijn te vinden op de website van de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl/verlichting). Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatietips. Tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. LED-verlichting (die op batterijen werkt) wordt daarom steeds populairder.

Bovendien krijgen bezoekers van de verlichtingsactie antwoord op al hun vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie. “Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat”, aldus Paulus den Boer van de Zwolse afdeling van de Fietsersbond.

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met 32.000 leden. De afdeling Zwolle overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen in en naar Zwolle.

Mensen die bij de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen een gratis verlichtings-setje van ons).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer