Goudsteeg21 opent nieuwe seizoen

Zwolle – Vrijdagavond 14 oktober is de aftrap van een nieuw seizoen Goudsteeg21. Het Zwolse kleine theater in de binnenstad van Zwolle begint haar nieuwe seizoen met maar liefst drie singer-songwriter acts!
Er zijn optredens van Mirna’s Fling, Gareth Dickson en Will Samson (zie foto). Charley, de ‘Wizard of Light’, geeft met zijn Sahara Farm Light Show de avond kleur. En dat allemaal voor een entree van maar 10 Euro!will_samson.jpg 

Mirna’s Fling is voor velen geen onbekende meer. Een klein jaar geleden verzorgde dit project van singer-songwriter Arjan Hoekstra samen met het Engelse Jouis de feestelijke opening van Goudsteeg21. Live speelt Arjan Hoekstra met Ingmar Regeling en Dennis Edelenbosch van zijn andere band, The Good Hand. Waar deze band de heavy rock weg bewandelt, gaat het bij Mirna’s Fling meer om de inspirerende song. Liedjes vol melancholie en surrealisme, soms donker, soms met een lichte toets. Arjans stem is kenmerkend, gevoelig en dan weer messscherp. Zoekend en dwingend als bij 16 Horsepower, Bon Iver en Nick Cave.De uit Schotland afkomstige Gareth Dickson drapeert zijn songs rond zijn intense gitaarspel, verkennend en nieuwe mogelijkheden onderzoekend. Op momenten kwetsbaar als de muziek van vroegere helden als Nick Drake en Bert Jansch. In de instrumentale gedeelten dringt, door het gebruik van analoge delay en reverb, ook de ambient en elektronische sound van Brain Eno door. Fluwelen, melancholische en soms spookachtige folk tilt de luisteraar op en neemt haar mee op een oneindige reis. Niemand minder dan Vashti Bunyan was zo onder de indruk dat ze Gareth Dickson vroeg als vaste gitarist op haar tours. Gareth werkte ook samen met artiesten als Devendra Banhart, Coco Rosie, Juana Molina en Isobel Campbell.


 
Will Samson is een Brits-Indische muzikale avonturier, wiens muziek flaneert tussen ambient, elektronische muziek en minimalistische folk. Als multi-instrumentalist leeft hij zich uit op piano, viool en lapsteel gitaar, daarbij is hij ook gek van oude analoge apparatuur en vintage tape machines. Will Samson experimenteert veelvuldig met verschillende opnametechnieken. Het resulteert mede daardoor in sferische, intieme songs die soms doen denken aan Bon Iver en de typische Scandinavische sound van een band als Sigur Ros. Will Samson deelde het podium onder andere met Kurt Vile, Shearwater, Ólafur Arnalds en Marissa Nadler.


 
Concertinformatie

Datum: Vrijdagavond 14 oktober 2016

Locatie: Goudsteeg21 in Zwolle (binnenstad)

Aanvang:         20.00 uur. Zaal en kassa open om 19.30 uur

Entree: € 10,00  

Kaartverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, info@minstrel.nl / tel: 038-4233419

Adres: Culturele Delfplaats Goudsteeg21: Goudsteeg 21 Zwolle. Entree 10 euro.
 
Upcoming: Zaterdagavond 29 oktober Lets Get Lost Festival
Artikel delen:

Reageer