Theo Bekker in Bestuur Landstede Groep

Zwolle – De Raad van Toezicht van Landstede Groep heeft met ingang van 1 november 2016 Theo Bekker (1957) benoemd tot lid van het College van Bestuur. Samen met bestuursvoorzitter Theo Rietkerk zal Bekker per 1 januari a.s. het tweehoofdige College van Bestuur van Landstede Groep gaan vormen. De komende maanden zal Bekker gebruiken om, samen met het huidige College van Bestuur – bestaande uit Theo Rietkerk (voorzitter) en Kees Blokland-  nader kennis te maken met de organisatie.

theo_bekker.jpg 

Theo Bekker is momenteel directeur-bestuurder van de SVOU, het bevoegd gezag van het Udens College (vmbo-basis t/m gymnasium). Bekker beschikt over een brede bestuurlijke ervaring en heeft geopereerd in complexe bestuurlijke functies, waaronder in het presidium bij ORION, een samenwerkingsverband van 13 zelfstandige scholen voor voortgezet onderwijs. Daarnaast is  Bekker maatschappelijke betrokken; hij vervult veel maatschappelijke functies en heeft zitting in een aantal (onderwijs)commissies. “We waren op zoek naar een dynamische, gemotiveerde en kundige kandidaat met ervaring in het voortgezet onderwijs, die met inzicht en daadkracht in het College van Bestuur kan functioneren en mede leiding kan geven aan de veranderingen binnen Landstede Groep”, aldus Breun Breunissen, voorzitter Raad van Toezicht.

“Theo Bekker heeft zich in de intensieve kennismaking doen kennen als een plezierig en open communicerende persoon, die kan inspireren en motiveren en we hebben er vertrouwen in dat hij zijn rol bij Landstede Groep goed kan invullen”.
Theo Bekker is blij zijn loopbaan te vervolgen bij Landstede Groep: “Het is een groot voorrecht om samen te werken aan scholen, waar we met onze passie voor onderwijs vormgeven aan de ontwikkeling van jonge mensen om te worden wie ze kunnen zijn.”
 
Binnen het College van Bestuur zijn voorzitter Theo Rietkerk en lid Theo Bekker complementair aan elkaar; zij hebben een collegiale samenwerking op portefeuilles en zijn elk eerstverantwoordelijk voor ‘hun eigen’ portefeuille. Bekkers zeer ruime ervaring in het voortgezet onderwijs sluit naadloos aan op de portefeuilleverdeling, waarbij de focus van Bekker ligt op het voortgezet onderwijs en hij het aanspreekpunt is voor de onderwijsdirecteuren in het voortgezet onderwijs. Rietkerk is als bestuursvoorzitter eindverantwoordelijk. Hiermee volgt het College van Bestuur de lijn die ook binnen het middelbaar beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs is ingezet.
Artikel delen:

Reageer