Peutersportdag Indische Buurt

Zwolle – Op donderdagochtend 22 september was het een drukte van jewelste bij wijkcentrum de Vlasakkers. In het kader van ‘Indische buurt in beweging’, een initiatief van Travers Welzijn, werd er namelijk een peutersportdag georganiseerd door Doomijn psz Vlasakkers.

peutersportdag_1.jpg 

Alle kinderen van 2 tot 4 jaar waren uitgenodigd om samen met hun papa of mama te komen bewegen en sporten. In de grote ruimte van het wijkcentrum stonden allerlei sportieve activiteiten klaar. Zo konden de kinderen over de bank lopen, in hoepels stappen en door de kruiptunnel kruipen. Ook werd er met een parachutekleed geprobeerd de bal zo hoog mogelijk in de lucht te gooien. En om het helemaal af te maken, stond er ook een heus springkussen klaar! De kinderen liepen, renden, sprongen en bewogen alsof hun leven er vanaf hing. Wat hadden ze een lol! Van al dat sporten, word je ook wel wat hongerig. Gelukkig was het om half elf tijd om, zittend in de kring, wat fruit te eten. Er waren appels en bananen.

peutersportdag_2.jpg

peutersportdag_4.jpg

peutersportdag_3.jpg 

Toen die op waren, was het tijd voor muziek. Er werden verschillende liedjes gezongen die ook op de peuterspeelzaal vaak voorbij komen. Bij elk liedje hoorde een ander dansje. Om elf uur kregen de kinderen nog een diploma uitgereikt, want iedereen had die wel verdiend. Moe, maar voldaan konden de kinderen toen weer naar huis, of naar de peuterspeelzaal.
 
peutersportdag_5.jpg 
Artikel delen:

Reageer