Zwolle Wereldstad van start gegaan

Onder grote belangstelling ging donderdagavond op de Grote Markt het multicultureel festival Zwolle Wereldstad van start.

Na een wervelende modeshow Soulfaze, Global Streetfashion, van de jonge Zwolse ontwerper Jordy Satoor de Rootas, opende de kersverse wethouder Hennie Kenkhuis het festival. Samen met de presentator Quintis Ristie, een meisje uit het publiek en de afgevaardigde van COS Overijssel, het regionaal kennis- en expertisecentrum op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken en internationale samenwerking, hesen zij als openingshandeling honderden vlaggetjes naar de top van het festivalplein. Aansluitend gaf No Blues een perfect optreden met prikkelende Arabische muziek en folk-blues.

In meerdere tenten kan de bezoeker terecht voor kunst, wereldse cadeaus en exotische gerechten. Wat dacht u van heerlijk chillen in een Mongoolse Yurt, inclusief waterpijp, thee en hapjes? Een wereld aan optredens, talkshow, workshop, lezing, wereldfilms, noemt u maar op, kunt u nog volgen, tijdens dit Zwolle Wereldstad festival dat wordt gehouden van 15 t/m 17 november.

Tijdens het festival is er een braderie waar je bijvoorbeeld vast op zoek kan gaan naar leuke, originele cadeaus voor kerst en sinterklaas. Ben je klaar met shoppen? Laat je dan verrassen in één van de drie horecatenten waar je letterlijk verschillende culturen kunt proeven. Wil je nog meer ontspannen? Bezoek dan de loungetent waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van heerlijke geuren en oorstrelende klanken. 

Donderdag ( 20:00 ), vrijdag en zaterdag van 09:30 tot 23:00.

Meer informatie: www.zwollewereldstad.nl  

Artikel delen:

Reageer