Weekend van de Wetenschap bij Windesheim

Zwolle – Ontdek de wereld van de wetenschap bij Windesheim op zaterdag 1 oktober, tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap. Onder andere BNN-presentator Valerio Zeno geeft acte de présence.

In samenwerking met studenten van Windesheim doet Valerio verschillende proefjes, zoals hij dat ook in het succesvolle programma ‘Proefkonijnen’ altijd deed. Verder geeft cabaretier Silvester Zwaneveld een voorproefje van zijn nieuwe theatershow ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ en zijn er verschillende interactieve lezingen van Windesheimonderzoekers, docenten en studenten. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: in de ontdekhoek kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar kennismaken met techniek, onderzoek en proefjes. Zo ontdekken ze bijvoorbeeld hoe je van aardappels chips maakt en hoe je analoge foto’s ontwikkelt.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap bieden meer dan 250 bedrijven en organisaties die zich met wetenschap bezighouden bezoekers de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Windesheim biedt van 11.00 tot 16.00 uur een gevarieerd programma rondom praktijkgericht onderzoek. De toegang is gratis. Meer informatie en het programma zijn te vinden op www.windesheim.nl/wetenschap.

Artikel delen:

Reageer