SamenZwolle brengt Zwollenaren bij elkaar

Zwolle – Zwollenaren kunnen onderling heel veel voor elkaar betekenen. Zeker wanneer je weet wat er allemaal te doen is en waar je je hulpvraag kwijt kunt. Op het nieuwe platform www.samenzwolle.nl kunnen inwoners van Zwolle vanaf nu sociale activiteiten, vrijwilligersvacatures, hulpvragen en oproepen uit de hele stad vinden en plaatsen. Via slimme filters vind je snel wat je in jouw buurt of rondom jouw interesse kunt doen en hoe jij je kunt inzetten.

SamenZwolle is een initiatief van verschillende woon-, welzijns- zorg- en onderwijsorganisaties uit Zwolle. Zij zagen dat er behoefte was aan één overkoepelend sociaal platform dat Zwollenaren bij elkaar brengt en waar iedereen uit de stad, van jong tot oud, gratis gebruik van kan maken. SamenZwolle wil bestaande initiatieven die hier al mee bezig zijn versterken en met dit platform Zwolle nog sterker en socialer maken. Inmiddels zijn er zo’n 30 Zwolse organisaties die SamenZwolle financieel en operationeel ondersteunen.

Open Platform
SamenZwolle is een open platform. Dat wil zeggen dat iedereen die gebruik wil maken van de website zelf zijn activiteit of oproep online kan plaatsen door eenvoudig een account aan te maken. Ook het reageren op activiteiten en hulpvragen en vrijwilligersvacatures loopt rechtstreeks via het platform. Organisaties, stichtingen, verenigingen en initiatieven kunnen een organisatie-account aanmaken waardoor ze zichtbaar en vindbaar worden op SamenZwolle.

Mensenwerk
Achter de schermen van SamenZwolle werken verschillende Zwollenaren en organisaties zoals ZwolleDoet!, Stichting Present en Stichting Hart voor Zwolle snel om goede hulp en deelnemers voor activiteiten te vinden en te begeleiden in het maken van matches. Daarnaast worden social media volop ingezet om de activiteiten, hulpvragen, oproepen en vrijwilligersvacatures in de juiste netwerken te delen.

Promotie
Een sociaal platform zoals SamenZwolle wordt alleen een succes als zoveel mogelijk partijen en Zwollenaren meedoen. Vanaf eind september wordt SamenZwolle daarom op verschillende momenten en bij verschillende gelegenheden onder de aandacht gebracht van inwoners uit Zwolle die een hulpvraag hebben, als ook van inwoners die iets voor een ander willen betekenen. Ook op social media zal SamenZwolle zich volop laten zien. SamenZwolle roept alle Zwollenaren op om hun activiteiten en oproepen te plaatsen en de Facebookpagina www.facebook.com/samenzwolle/ te liken en hun posts te delen.

Artikel delen:

Reageer