Oranje Zwart richt zich op toekomst

Zwolle – Terwijl de slingers van het 100-jarig jubileum nog in het clubhuis hangen, richt Oranje Zwart de blik vol op de toekomst. Op de nieuwe accommodatie op Sportpark Marslanden wil de vereniging doorgroeien van 260 naar 300 leden. Dankzij een succesvol vrijwilligersbeleid is de club klaar voor de ontvangst en opleiding van nieuwe talenten. Met Kasper Herrewijn en Pascal Riem heeft het bestuur van Oranje Zwart twee gerenommeerde coördinatoren aangesteld die zich specifiek bezig gaan houden met het opleiden van jeugdspelers.

techn.commissie-2649.jpg
Foto: Toon Kannekens

Kasper Herrewijn werkte 15 jaar als voetbaltrainer. Hij gebruikt zijn kennis en ervaring om het technische beleid bij Oranje Zwart vorm te geven. De specifieke korfbalkennis wordt geleverd door Pascal Riem, jarenlang speler in de selectie van Oranje Zwart. Dit ervaren duo zal de trainers van Oranje Zwart begeleiden, met speciale aandacht voor talentontwikkeling.Naast Kasper en Pascal zal ook Simone van der Kolk (jeugdcoördinator Technische Zaken) onderdeel uitmaken van opleidingsgroep voor de jeugd. Samen met 20 enthousiaste jeugdtrainers, een fysiotherapeut, Anne Bootsma, die werkt bij fysiotherapie Berkum en Ron Peters, looptrainingen en core stability training(in balans houden van je lichaam), staat er een team klaar om de jeugd van Oranje Zwart in een veilige omgeving korfbal te leren spelen.

Oranje Zwart pendelt al jaren tussen de eerste- en tweede klasse. De ambitie van de club is gericht op een stabiele eersteklasser. Dat wil de club bereiken op een fundering van eigen jeugdspelers. Bent u als ouder geïnteresseerd in deze unieke sport voor uw kinderen of wil je als schoolklas kennis maken met de sport, welke gespeeld wordt door meiden en jongens samen in één team, mail dan naar wervingscommissie@oranje-zwart.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Sportpark Marslanden is een goede zet. Wij zien weer jeugd !!
  Nu bouwen aan de toekomst. En wellicht een eigen zaal onderkomen.
  Een ( eigen) hal/ met aansluiting op kantine zou geweldig zijn.

  O.Z met de jeugd terug naar de overgangsklasse. (lang geleden)

  100 jaar en weer verder, de jeugd heeft de toekomst !!!!  Maak melding

Reageer