Landstede actief tijdens Nationale Sportweek

Zwolle – Tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 24 september heeft Landstede Groep flink uitgepakt op alle fronten. In het mbo, in het voortgezet onderwijs, bij Landstede Kinderopvang en bij de topsport vonden de meest uiteenlopende sportieve activiteiten plaats. Doel: te laten ervaren hoe leuk en gezond sport is.

Initiatiefnemer NOC*NSF heeft met de Nationale Sportweek precies dezelfde doelstelling als Landstede met het profielkenmerk gezondheid(s)zorg & sport: het promoten van een actieve, en gezonde leefstijl. Want sporten en bewegen is gezond en leuk, en bijzonder leerzaam. Wie sport leert immers winnen en verliezen, teleurstellingen incasseren, samenwerken, doorzetten, discipline opbrengen, noem maar op. Daarom is de Nationale Sportweek elk jaar het perfecte moment om Landstedebreed verschillende gezondheid- en sport gerelateerde activiteiten te organiseren.

Mbo: van fittest tot darten
Honderden eerstejaars mbo-studenten van Landstede en Menso Alting namen deel aan fittesten in het Landstede Sportcentrum. 
 
Eerste Gouden Schoolkantine
Tijdens de Nationale Sportweek werd bij Menso Alting aan de Zwolse Assendorperdijk de eerste Gezondere ‘Gouden’ Schoolkantine van Overijssel geopend. De titel geeft aan dat de kantine voldoet aan de gouden richtlijnen van het Voedingscentrum. Tijdens de opening kregen de studenten gratis smoothies en fruit. 
VO: van mudrun tot stairclimb met Anna van der Breggen
Het Thomas a Kempis College heeft niemand minder dan Olympisch en Europees Kampioen Wielrennen Anna van der Breggen uitgenodigd. Ze belichtte de topsport en beantwoordde vragen van leerlingen. Vervolgens gaf ze het officiële startsein voor de Stairclimb competitie. Landstede Basketbal verzorgde clinics voor het Thomas a Kempis College en JenaXL.
Externe inzet studenten Sport & Bewegen
De studenten Sport & Bewegen hebben zich deze week extra ingezet. Bij Landstede Kinderopvang en ook voor vele andere organisaties in de regio werden sportactiviteiten georganiseerd, begeleid en ondersteund. Een greep uit alle activiteiten: Bij basisschool De Schatgraver in Zwolle werd een spelenkermis georganiseerd met als thema: Olympische Spelen. In Oldebroek hielpen studenten bij de opening van de Nationale Sportweek.
In het Landstede Sportcentrum werd aandacht besteed aan de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet voor sport en bewegen voor mensen met diabetes. Ook werd een sportactiviteit georganiseerd voor mensen met hersenletsel van Interakt Countour Zwolle. 
 

Centre for Sports & Education
Het zal niemand ontgaan zijn: het Centre for Sports & Education aan het Zwolse Stadionplein heeft een complete metamorfose ondergaan. Tijdens de Nationale Sportweek werd het gebouw geopend voor belangstellenden. Familie van de topsporters in wording konden het gebouw van binnen bekijken en een wandeling maken over de sportboulevard: PEC Zwolle stadion, Landstede Sportcentrum, Zwembad de Vrolijkheid, Sportcampus de Pelikaan, Manege. Ook konden ze deelnemen aan sportactiviteiten.

Activiteiten voor medewerkers
Niet alleen studenten en leerlingen konden naar hartenlust sporten en bewegen, ook voor medewerkers werden sport- en gezondheid gerelateerde activiteiten georganiseerd. Zoals de workshops ‘Happy en vitaal je werk doen’, en ‘Extra power door gezond eten’. Kortom, Landstede Groep liet zich tijdens de Nationale Sportweek van de sportiefste kant zien, want de organisatie vindt het belangrijk dat leerlingen, studenten en medewerkers een gezonde en actieve leefstijl hebben. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van leven, minder ziekteverzuim en betere leer-/werkprestaties.

 
Artikel delen:

Reageer