PEC Zwolle krijgt klap in Arena

Zwolle – PEC Zwolle heeft op bezoek bij Ajax niet voor een punt kunnen zorgen. Na een vroege voorsprong voor Wout Brama en een goede eerste helft, zijn de Amsterdammers na rust te sterk voor de ploeg van trainer Ron Jans. ,,Ik was in de rust heel tevreden over mijn ploeg, behalve over de stand. De eerste helft zag er gewoon goed uit."

Al na vijf minuten kwam Zwolle in de Amsterdam Arena tot scoren. Wout Brama kreeg de bal mee na een prima bal van Ryan Thomas. De middenvelder scoorde met een bekeken schuiver in de verre hoek. Lang kon Zwolle er niet van genieten, Davinson Sanchez kon uit een hoekschop de gelijkmaker binnenkoppen. De Colombiaan slaagde daar vlak voor rust andermaal in. Tussendoor was de formatie van Jans voetballend de evenknie van Ajax. Het leverde ook kansen op voor Queensy Menig en Anass Achahbar, maar zij wisten niet te scoren. ,,Dit was misschien wel de beste helft van het seizoen", vond Jans.

In de tweede helft schakelde Ajax een tandje bij. Zwolle kon het niet meer belopen en kreeg tussen minuut 56 en 64 drie doelpunten om de oren. Kasper Dolberg (twee) en Bertrand Traore waren de makers. De thuisploeg had zelfs kansen op meer, maar gescoord werd er niet meer. Trainer Jans was na afloop zwaar teleurgesteld over de tweede helft. ,,Ik heb me zelden zo beroerd gevoeld. In de eerste helft hebben we een leuk ploegje, na rust is het belabberd." Volgende week vrijdag komt PEC Zwolle weer in actie. In eigen huis is ADO Den Haag om 20.00 uur de tegenstander.

Bron: PEC Zwolle 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het is duidelijk dat het elftal van Ron Jans nog niet zo staat als dat van de vv Berkum. Dat staat echt als een huis dit seizoen.
  VVB is elke tegenstander de baas en met vlagen laten ze ook nog eens goed voetbal zien. Een genot om naar te kijken.

  Ook gisteren weer tegen Go Ahead Kampen. Dit elftal is goed in balans, maar het blijft oppassen voor blessures (Youp, Jorben en Marc). De trainer heeft (maar) 15 gelijkwaardige spelers tot zijn beschikking dit seizoen.

  Op naar DETO Twenterand 😀


  Maak melding

 2. Wat ik niet begrijp is dat die Van Polen er nog staat: kijk, dat hij Ajax-fan is, is alom bekend. Maar omdat zo nadrukkelijk te laten merken als afgelopen zaterdag vind ik niet normaal. Maar Jans vindt het blijkbaar geen probleem….


  Maak melding

 3. We mogen toch hopen dat er tegen ADO een ‘omslag’ komt en in ieder geval 3 punten worden behaald, anders wordt het allemaal wel heel pijnlijk. Er zijn natuurlijk al behoorlijk wat zware wedstrijden geweest, maar na 7 wedstrijden op 2 punten staan is natuurlijk nooit goed te praten.


  Maak melding

Reageer