‘Sinterklaas’ aanwezig bij afscheid Peter Pot

Oud wethouder Peter Pot nam donderdagavond in café Public in Zwolle afscheid van de fractie van GroenLinks/De Groenen. Tijdens een drukke bijeenkomst was het -symbolisch- Sinterklaas die het woord tot Pot richtte en hem veel succes wenste bij zijn nieuwe werkzaamheden voor de Katholieke Kerk in Arnhem. Pot is daar nu lid van het pastoraal team van parochie De Wijngaard. Pot zal actief zijn als projectleider op gebied van kerk en samenleving. Naast zijn werk in Arnhem, zal hij één dag per week in Amsterdam zijn studie theologie vervolgen. 

Sinterklaas was de mystery guest deze avond, want niemand minder dan de landelijke voorzitter van Groen links Henk Nijhof was over de gelegenheid in de huid van de Sint gekropen. Nijhof sprak lovende woorden over zijn oud collega en reisgenoot. Na bijeenkomsten van een vergadering van de G27 treinden de beide toenmalige wethouders altijd gezamenlijk terug richting Overijssel. Nijhof was destijds wethouder in Hengelo en was blij dat met hem er nog tweede wethouder namens Groen Links in Overijssel bij kwam.

Pot was blij met alle aandacht en cadeaus van zijn partijleden. Hij kreeg een fles Bisschopwijn en een drietal passende boeken. De oud-wethouder zegt, tegenover Weblog Zwolle, erg tevreden te zijn met zijn nieuwe werkzaamheden voor de kerk. “Het is nog wel wennen, maar het voelt goed. Ook het vele reizen is wennen. Van Zwolle naar Arnhem is een uur en drie kwartier reizen. Ik heb geen spijt van de verandering.”


Joan Flikweert overhandigt het boek Kikker is een held…


Peter Pot samen met Henk Nijhof

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Hoe kan dat nou. Volgens het journaal van gister ligt de stoomboot nog stil midden op zee omdat enkele pieten zonder veer het anker overboord hadden gegooid… Verwarrend hoor!


    Maak melding

Reageer