Bizar verlies voor Be Quick

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag een goede kans laten liggen om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Na een terechte voorsprong zakte de ploeg flink weg in de tweede helft. In blessuretijd maakte Hellendoorn vervolgens het winnende doelpunt.

De basisopstelling van v.v. Hellendoorn is 46 jaar ouder dan Be Quick. Dat is een opvallend verschil zaterdagmiddag. Die extra ervaring van Hellendoorn is echter totaal niet terug te zien. Be Quick combineert er vrolijk op los en zet de tegenstander met de rug tegen de muur. Het publiek ziet dat Sertaç Yilmaz, Kevin Westerbeek en Sander Fillet in de eerste tien minuten dicht bij een doelpunt zijn, maar Hellendoorn komt er mee weg. Na deze openingsfase verliest de aanval van de roodzwarten aan venijn. Hellendoorn slaagt er zowaar in om af en toe over de middellijn te komen en dat leidt in de 24e minuut tot een kans voor Stefan Tuink, die de bal voorlangs schiet.

Na een half uur voetballen begint Be Quick weer te drukken. Hellendoorn heeft inmiddels de eerste gele kaarten te pakken en ziet dat Matthijs Verschoor met een tweede gele kaart naar de kleedkamer kan. Roan Admiraal raakt vervolgens de paal uit een vrije trap en Kevin Westerbeek, alleen voor de keeper, knikt de bal via de grond over het doel.
 
Wat voor de rust niet lukte, gebeurt na de rust wel. Een mooie actie van Sander Fillet bezorgt de bal bij de ingevallen Sander Aarten en die tekent voor 1-0 (47e). Be Quick lijkt in een zetel te zitten, maar ziet de v.v. Hellendoorn terugkomen in de wedstrijd. De ploeg van Edwin Duim. Weet in de 62e minuut te scoren uit een vrije trap, maar die wordt afgekeurd wegens te vroeg genomen. Een minuut later scoort de ploeg opnieuw maar nu is het buitenspel. Be Quick ontsnapt, maar is de greep op de wedstrijd kwijt. Ongelukkig genoeg loopt Emiel Brinkhuis de bal enkele minuten later in het eigen doel (68e): 1-1.
 
In de slotfase begint Be Quick weer te drukken en ziet het dat Sander Fillet in de 81e minuut de lat raakt. Ook voorzetten van Sander Aarten en een vrije trap van Roan Admiraal  leiden niet tot een doelpunt. Diep in blessuretijd krijgt Be Quick nog een forse domper te verwerken. Thomas Claassen reageert goed op een diepe bal en schuift de bal langs Max van de Ven in het doel: 1-2. Dit tot verbijstering van iedereen bij Be Quick, want Hellendoorn kon over 90 minuten nauwelijks aanspraak maken op een resultaat en liet een belabberde indruk achter in Zwolle.
 
Opstelling Be Quick: Max van de Ven, Pim Hermans (46. Sander Aarten), Floris Blom, Ties van Wijk, Kevin Westerbeek, Roan Admiraal, Kevin Zomerdijk (Maarten Veldhuizen), Yordi Veldman, Sertaç Yilmaz, Sander Fillet en Emiel Brinkhuis.
 
Door: G. Grevers. 
Artikel delen:
Reacties 2

Reageer