“Extraatje niet voor extra rijbaan Ceintuurbaan”

Zwolle – GroenLinks stemt aanstaande maandag tegen het voorstel om geld uit te geven aan een stuk extra rijstrook op de Ceintuurbaan. GL: "Dat geld, een meevaller bij andere werkzaamheden, hoort naar de algemene reserve te gaan. Net zoals B&W eerder dit jaar overgebleven zorgmiljoenen niet automatisch wilde behouden voor zorgkosten".

De investering is volgens GL niet uit te leggen aan mensen en organisaties in de stad die gebukt gaan onder bezuinigingen. "Financiële meevallers in de zorg laat het college terugvallen naar de algemene reserve, omdat dit de regel is". Eerder dit jaar kreeg GroenLinks om die reden geen bijval om dit geld uit te trekken voor meer sociaal beleid. Woordvoerder Michiel van Harten vindt het "niet alleen inconsequent, maar ook ronduit onbegrijpelijk, dat het college de aanleg van asfalt nu wel voorrang geeft. Geld voor de zorg dat overbleef ging naar de algemene reserve, dan moet de meevaller uit asfalt nu dus ook naar de algemene reserve."

Vanwege een financiële meevaller elders in het Ceintuurbaan-project willen B&W de zuidwestelijke rijbaan van de Ceintuurbaan ter hoogte van de onderdoorgang van de A28 tussen afslag Meppel en afslag Amersfoort verbreden van drie naar vier rijstroken. Eerder was er geen noodzaak voor dit plan aangegeven. De investering voor de gemeente bedraagt een ton. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dat lijkt me inderdaad niet zo moeilijk. Als het de regel is dat Financiële meevallers naar de algemene reserve gaat, moet je dat nu ook doen.

  Trouwens, nóg een rijstrook erbij op de Centuurbaan erbij? Is dat dan nodig? Ik dacht dat hij klaar was.


  Maak melding

 2. ^^Gaat om het stukje vanaf richting AA-landen/Stadshagen onder het viaduct, waar het dagelijks helemaal vast loopt, waardoor veel mensen rechtdoor dieze ingaan op de Middelweg)
  Daar is inderdaad nog een extra baan nodig, als het niet nu is dan komt dat er in de toekomst toch wel.


  Maak melding

 3. Zoals @toet het beschrijft is het toch wel nodig, ook al is dat uit eerder onderzoek niet gebleken.
  Gaat GL uit van papier en B&W van feiten of ligt het toch weer anders? 😉


  Maak melding

 4. Het zal inderdaad nodig zijn. Van die chaos op de Rijnlaan en de Vechtstraat wordt je ’s morgens inderdaad niet vrolijk. @toet heeft me wel overtuigd.

  Maar toch moet je de koninklijke weg bewandelen. Het geld terug naar de algemene middelen en vervolgens met het plan komen voor die extra rijbaan. Daar hoeft het niet langer om te duren.


  Maak melding

Reageer