Berkum sloopt Go-Ahead Kampen

Zwolle – Berkum heeft bij Go-Ahead Kampen met liefst 0-5 gewonnen in een duel waarin de Zwollenaren vanaf de aftrap de lakens uitdeelden. Vooral na rust werd de thuisclub van het kastje naar de muur gestuurd en werd het pak slaag steeds pijnlijker. "We hebben in alle linies overheerst en niets weggegeven, zeker in de tweede helft. We hebben ze geen moment in de wedstrijd laten komen,” constateerde de tevreden Berkum-coach Arno Hoekstra. "Twaalf punten uit vier wedstrijden, een mooie dag en een mooie start dus.”

go_ahead_160924-3_medium.jpg

Foto: R. Fröhlich 


Berkum startte, gedwongen door blessures, met een geïmproviseerde opstelling. Daarbij ging Jeroen van Brummen, normaliter verdediger, nu als diepe spits de strijd aan en dat pakte goed uit. Vanaf de aftrap trokken de bezoekers ten aanval en werd Go-Ahead vast gezet. Nadat Berkum enkele kansen had laten liggen was het na krap een half uur raak na een fraaie aanval met Johnsen Bacuna en Van Brummen. Laatstgenoemde bezorgde de bal bij Chris van der Meulen, die prima afrondde: 0-1.

Berkum moest door het geblesseerd uitvallen van back Jorben Nieuwenhuis nog vóór rust de zaken omgooien, waarbij Van Brummen weer naar achteren verhuisde en invaller Ricardo Kuijer als diepe spits ging fungeren. Ook die veranderingen zorgden er niet voor dat Go-Ahead voor noemenswaardige dreiging kon zorgen en Berkum bleef dominant.
 
Overwicht onderstreept

Direct na rust werd dat onderstreept toen Kuijer door Ruud Wellenberg door het centrum weg werd gestuurd en de Berkum-spits maakte dat goed af door de 0-2 achter keeper Tim Noordman van Go-Ahead te knallen. Daarmee leek het verzet bij de thuisclub definitief geknakt en liepen de bezoekers verder uit. In de 66e minuut zette Kuijer prima door, heroverde de bal en speelde hij Mehran Ali Pour Asli aan. De Zwolse middenvelder haalde van flinke afstand uit en scoorde daarmee magnifiek: 0-3. Een minuut of 10 later onderschepte Dennis Horstman de bal en de Berkum-back stuurde onmiddellijk Bacuna op pad. Die was zijn tegenstander, voor de zoveelste keer deze middag, veel te snel en behendig af en zette de 0-4 op het scorebord. Nadat keeper Noordman nog een aantal keren goed ingreep moest de Kamper sluitpost vlak voor tijd tóch weer vissen. Enkele minuten voor het slot vloog Chris van der Meulen er weer eens op links tussenuit en hij liet doelman Noordman daarna opnieuw kansloos: 0-5.
 
Door die monsterscore is Berkum nu koploper in de 1e Klasse D, met een gelijk aantal punten als SVZW maar met een iets beter doelsaldo. Volgende week volgt voor de Zwollenaren opnieuw een uitwedstrijd. In Vriezenveen speelt Berkum dan tegen DETO Twenterand, dat vandaag met 0-2 verloor in de Twentse derby tegen SVZW.
 
Go-Ahead Kampen – Berkum, 24 september 2016
Eindstand: 0-5 (0-1)

 
Scheidsrechter: Luuk Timmer

Doelpunten: 29. Chris van der Meulen (0-1), 50. Ricardo Kuijer (0-2), 66. Mehran Ali Pour Asli (0-3), 77. Johnsen Bacuna (0-4), 88. Chris van der Meulen (0-5)

Gele/rode kaarten: geen
.
 
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis (39. Ricardo Kuijer), Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen, Mehran Ali Pour Asli (74. Thom Kooke), Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
.
 
Opstelling Go-Ahead Kampen: Tim Noordman, Rienk van de Wetering (59. Yannick Groen), Tanju Sahin, Andre Timmerman, Nick Hendriks (77. Hussein Raza), Nick van der Kooi, Arjan Wiegers, Luuc Knul, Jurrian Zandbergen, Leroy Knol, Madih Doufikar.
Door: Th. Kölker.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Het is duidelijk dat het elftal van Ron Jans nog niet zo staat als dat van de vv Berkum. Dat staat echt als een huis dit seizoen.
  VVB is elke tegenstander de baas en met vlagen laten ze ook nog eens goed voetbal zien. Een genot om naar te kijken.

  Ook gisteren weer tegen Go Ahead Kampen. Dit elftal is goed in balans, maar het blijft oppassen voor blessures (Youp, Jorben en Marc). De trainer heeft (maar) 15 gelijkwaardige spelers tot zijn beschikking dit seizoen.

  Op naar DETO Twenterand 😀


  Maak melding

 2. Nog geen bericht van Eppoo edje??, zal hij niet in Kampen geweest zijn??
  Je zou het haast denken, want de entree is daar ook ??6.00 en de kantine lijkt meer op een havencafé, dat is dus niks voor hem.
  Wel jammer, want dan had hij kunnen zien hoe goed die zwartwitten waren.
  Maar misschien ben ik wel te voorbarig.
  ;;D:D


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.