OBS De Ridderspoor wordt Dalton-school

Zwolle – OBS De Ridderspoor in de Zwolse wijk Westenholte zal op vrijdag 30 september op feestelijke wijze kenbaar maken dat het zich officieel Dalton-school mag noemen. Gelijktijdig zal een nieuwe logo onthuld worden.

In aansluiting op het officiële gedeelte heeft de activiteitencommissie van de school een sponsorloop georganiseerd. De sponsorloop vindt plaats om 10.00 uur in het Stinspark, naast de school. De sponsorloop zal sportief ingeluid worden met een warming up onder leiding van Loïs Hofsink van Beweegsaam. De opbrengst is bestemd voor 2 goede doelen. De helft van de opbrengst is bestemd voor nieuwe sport- en spelmaterialen op school en de andere helft komt ten goede aan het Autismehuis in Westenholte. Hiermee helpen de kinderen van De Ridderspoor met het sparen voor fietsen en een tandem voor de kinderen in het Autismehuis.

Voorafgaand aan de sponsorloop hebben de medewerkers van het Autismehuis voorlichting gegeven op school over de werkzaamheden en de doelgroep van het huis. Het Autismehuis biedt dag- / weekendopvang aan kinderen die niet in de reguliere opvang kunnen worden opgevangen of begeleid. Het biedt een plek waar kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) zichzelf kunnen zijn en waar ook wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de kinderen.

Artikel delen:

Reageer