50-jarige Zalnéflat wordt Zalné Wonen

Zwolle – Zaterdag 1 oktober 2016 wordt het 50-jarig bestaan van de Zalnéflat gevierd. Het programma start om 16.00 uur met het planten van een herinneringsboom en het onthullen van de nieuwe naam Zalné Wonen.

zalne_wonen.jpg 

De Zalnéflat is een begrip in Zwolle als het gaat om seniorenhuisvesting. Met de bouw van dit particuliere appartementencomplex ontstond vijftig jaar geleden een nieuwe manier van wonen: de serviceflat. En ook in deze tijd blijkt dit een gewilde woonvorm. De overheid stimuleert senioren immers zolang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Vijftien procent van de honderd bewoners is de leeftijd van 90 jaar al (enkele jaren) gepasseerd.

Zalné Wonen biedt een beschermde woonomgeving met extra voorzieningen. In de recreatiezaal worden  regelmatig activiteiten georganiseerd.  Er is een biljartkamer en logeerkamers voor gasten. Ook is er ruimte voor een pedicure, kapper, schoonheidsspecialiste, massage en fysiotherapie.
 
Zalné Wonen heeft eigen medewerkers en services zoals huishoudelijke – of technische hulp en was service kunnen naar behoefte worden afgenomen. Samen met de zorgverlener kan bovendien zorgcoördinatie plaatsvinden als de situatie daarom vraagt.
Artikel delen:

Reageer