Nederlands Kampioenschap Paratriathlon

Zwolle – De Milligerplas in Zwolle was dit jaar het decor van het Nederlands Kampioenschap Paratriathlon. Zoals verwacht gingen paralympiërs Geert Schipper en Joleen Hakker (met begeleider Linda van Vliet) er met de winst vandoor. Hoewel de organisatie vanwege blauwalg in de haven van de Milligerplas op het laatste moment nog genoodzaakt was het parcours te wijzigen, kan er zeer tevreden teruggekeken worden op de zesde editie van triathlon Zwolle.

In de ochtend gingen ruim 200 individuele deelnemers van start op de kwart triathlon. Chris Brands kwam als eerste uit het water, op de voet gevolgd door Kunzel. Matijs Jansen, die als 38ste uit het water kwam, begon op de fiets aan een echte inhaalrace, waardoor hij na dat onderdeel op de tweede positie lag, achter de eerder genoemde Brands. Op het looponderdeel was Kunzel echter oppermachtig waardoor hij er met de winst vandoor ging. Brands werd tweede en Zwollenaar Jansen derde.

Bij de dames ging de winst naar Jeanet van den Berg uit Zwijndrecht. Zij rondde de kwart afstand, die gaat over 1km zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen, af in 2:13:18. De tweede dame die over de finish kwam was Lyan Blikman. Britt Veenstra eindigde op de derde plek. Bij de dames ging de winst naar Jeanet van den Berg uit Zwijndrecht. Zij rondde de kwart afstand, die gaat over 1km zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen, af in 2:13:18. De tweede dame die over de finish kwam was Lyan Blikman. Britt Veenstra eindigde op de derde plek.

Arkema maakt favorietenrol waar

Op de achtste afstand heeft Klaas Jan Arkema zijn favorietenrol waar kunnen maken. De Zwollenaar kwam als zevende uit het water maar na een sterk fietsonderdeel lag hij op de eerste plaats die hij met het looponderdeel niet meer uit handen gaf. Arkema wel op de hielen gezeten door de nog jonge Ruben Slot uit Dalfsen, hij eindigde als tweede. Donald van Lier eiste de derde plaats op.

Bij de dames werden Marije Dankelman en Elianne Huitema, beiden uit Sittard, respectievelijk eerste en tweede. Bij de vorige editie van triathlon Zwolle waren de rollen nog omgedraaid. Lobke de Hollander werd derde.

ParaTriathlon teams

Net als voorgaande jaren stonden ook dit jaar weer 6 teams van De Vogellanden aan de start in Zwolle. Het team met Erik Vroman, Marijn van de Sligte en Robin Brons was de snelste met een tijd an 1:14:54. Ook volgend jaar is de Milligerplas de plek voor het NK paratriatlon, naast de reguliere afstanden.

Artikel delen:

Reageer