Stoptober Zwolle

Zwolle – Wethouder Ed Anker en oud wielrenner en -ploegleider Theo de Rooij hebben vrijdag 23 september 2016 de Zwolse aftrap gegeven van Stoptober. De maand oktober staat in het teken van het stoppen met roken: Stoptober, een landelijke campagne om zoveel mogelijk mensen te helpen om te stoppen met roken. Wethouder Ed Anker: "Ik ben een gelegenheidsroker, maar elke sigaret is er één te veel en daarom stop ik vanaf 1 oktober met roken, hopelijk samen met heel veel Zwollenaren. Als we het met elkaar doen, kunnen we elkaar steunen en dan gaat het zeker lukken. Dus doe mee met Stoptober!”

Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar eenvoudig is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen twee jaar hebben duidelijk gemaakt dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptobers stoppers te bieden heeft. Bovendien is een periode van 28 dagen, dus de maand oktober, goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL (link is external).
Dit jaar deelt een aantal Stoptobervloggers dagelijks hun persoonlijke ervaringen op de website en via sociale kanalen. Stoppen met roken doe je samen!
Meld je aan
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl (link is external). De bijbehorende gratis app (link is external)kan vanaf 28 september worden gedownload.
Artikel delen:

Reageer