Dames TV Triade degraderen naar 2e Divisie

Zwolle – Het damesteam van triatlonvereniging TV Triade uit Zwolle heeft afgelopen weekend de 1eDivisie competitie als vijftiende en laatste afgesloten. Daarmee kon degradatie naar de 2eDivisie niet meer worden ontlopen. De finalewedstrijd, die bestond uit een teamrelay, werd gehouden rond de Bosbaan in Amsterdam. Hellas uit Utrecht won uiteindelijk de landelijke competitie, gevolgd door TriTeam Groningen en DTC uit Heerhugowaard.

De teamrelay in Amsterdam was een estafettevorm, bestaande uit 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen. Saskia Berris, Arlana van Ommen, Esmeralda Spek en Rolien Duiven kwamen namens Triade in actie. Eerstgenoemde startte als eerste en klokte een tijd van 22:21. Rolien Duiven ging als tweede van start en kwam na 22:42 over de finish om het stokje aan Arlana van Ommen door te geven. Van Ommen volbracht de drie onderdelen in 23:18. Tot slot kwam Esmeralda Spek in actie, die een tijd van 21:52 neerzette. Daarmee kwam Triade tot een algehele eindtijd van 1:30:11.

Volgend seizoen strijden de dames naar verwachting weer voorin mee in de 2eDivisie Noord. De dames, die worden gesponsord door KokkieBikes en LopersCompany, kunnen wel wat hulp gebruiken en zoeken nog getalenteerde en enthousiaste triatleten die volgend seizoen voor TV Triade in actie zouden willen komen.

Het eerste herenteam van TV Triade, dat dit seizoen uitkwam in de 2eDivisie, is geëindigd op een uitstekende 5e plaats. Het tweede herenteam van de Zwolse triatlonvereniging eindigde als 27ste van de 31 in de 3eDivisie.

Artikel delen:

Reageer