Motie gezonde sportkantines aangenomen

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met een motie die op initiatief van GroenLinks werd ingediend. De motie heeft als ambitie dat in alle sportkantines in Zwolle een gezonde keuze van voeding wordt gepromoot.

De motie werd als volgt toegelicht in de radsvergadering: Bij een goede sportprestatie , op ieder niveau, hoort een gezonde levenshouding, en dus aandacht voor gezonde voeding. Gezondheid , en aanpakken van overgewicht zijn belangrijke doelstellingen waar de sport een mooie bijdrage aan levert. Maar dat kan nog beter: In de Zwolse sportkantines is nog een zeer grote verbeterslag mogelijk. Het gaat om het kantine-aanbod en om bewustwording. 

De motie Gezonde Sportkantine vraagt het college om actief met dit thema aan de slag te gaan, met als ambitie dat in alle Zwolse Sportkantines een gezonde keuze mogelijk moet zijn. We zijn er van overtuigd dat zowel de ambities van Zwolle voor breedtesport – als voor topsport hiermee ondersteund worden.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Mijn hemel, waar kun je druk over maken! Hierbij wat oudere cijferes van februari 2016. De werkloosheid in Zwolle bedroeg toen in 2015 7,0%. Dat is de hoogste werkloosheid in 12 jaar! De werkloosheid was op zijn laagst in 2008 (3,5%). Volgens mij moet men hier werk van maken! Men is slechts bezig met futiliteiten…..


  Maak melding

 2. Bij vvberkum hebben ze al n paar jaar de gezonde snacks en nu willen die geitewollen sokken van groenlinks hier n goede beurt mee maken iedereen moet zelf weten wat ie wil eten als de keuze er maar is


  Maak melding

 3. En die gezonde snack zit zelfs bij de entree prijs in. Goed voetbal, veel goals, gezonde snacks en gezelligheid en dat alles voor de schamele prijs van … zes eurootjes.


  Maak melding

 4. Op weg naar de groenste, gezondste en sportiefste sportclub in Zwolle.

  Opnieuw maakt de club een flinke stap in haar duurzaamheidsprogramma. Deze week worden alle vloeren van de kantine én de kleedkamers geisoleerd. Op woensdag, donderdag en vrijdag is een gespecialiseerd bedrijf aan de slag om onder de vloer een isolatielaag aan te brengen. Deze maattregel past in het streven van Berkum om het energieverbruik verder terug te brengen.

  Onlangs werden ook de oude CV ketels uit 1997 al vervangen door moderne energiebesparende ketels die door de koppeling met de solarpanelen op het dak en een extra voorraadvat met 1000 liter water, een flinke besparing op het gasverbruik gaat opleveren. Ook moeten de problemen met de warmwatervoorziening nu achter de rug zijn.

  Alle duurzaamheidsmaatregelen worden zowel in advisering, uitvoering als financiering in samenwerking met de gemeente Zwolle gerealiseerd.


  Maak melding

 5. Heel logisch toch, gezonde sportkantines. Mooi dat de gemeenteraad dit ook vindt.
  En nu op naar de volgende gezonde stap: alle schoolpleinen in Zwolle rookvrij. Daar is veel winst te halen, want zien roken doet roken en meeroken is niet fijn voor je longen. Zwolle loopt in dit opzicht echt achter in Nederland. Dus gemeenteraad: ga even door en stop het roken op de schoolpleinen.


  Maak melding

 6. Jazeker moet het geld ergens vandaan komen. Prima constatering aukje.

  Daar is echt geen speld tussen te krijgen.

  Wij heten immers niet allemaal Joh. Enschede en Zonen.


  Maak melding

 7. Leuk die wachtrijen in de kantine voor het biologisch broodje gezond.
  Het wordt nog meestal gedraaid door vrijwilligers en die moeten dan ook een nieuwe kaart gaan uitvoeren?
  Of moet een betaalde kok bij komen ?  Maak melding

 8. nep-edje038, je verziekt opnieuw een topic met je berkum gezever. @Admin: tijd voor een IP ban voor deze nepper die zich van mijn naam bedient?


  Maak melding

 9. Aan de echte Edje: registreer je nu even. Dit is hoe het hier werkt als je geen gezeur wil. Je zeurt nu al een flinke poos over de neppert, dus doe er iets aan.


  Maak melding

 10. Volgens mij kijken de clubs zelf waar ze de meeste euro’s aan kunnen verdienen en als dat een patatje met is dan zal een motie van de gemeenteraad daar weinig verandering in brengen.
  Of heeft dit invloed op de subsidie ?


  Maak melding

 11. Pffff Berkum heeft zulke lekkere gezonde broodjes ze komen massaal er op af.Je kunt wel met een vrachtwagen in de kantine van Beeerkum rond rijden dan raak je nog niemand groot succes die gezonde broodjes.
  En een hele gezellige kantine maar nou lieg ik.


  Maak melding

Reageer