Wichelwandeling langs het Zwolse drakenpad

Zwolle – Stadswandelingenzwolle.nl introduceert op zaterdag 8 oktober een nieuwe stadswandeling in Zwolle: “De wichelwandeling langs het Zwolse Drakenpad” Dat gebeurt in het kader van de Landelijke Maand van de Geschiedenis, die dit jaar als centraal thema Grenzen heeft.

wichelroede_tocht_11-4-07_025.jpg 

De wichelwandeling is een spannende wandeling langs zogenaamde drakenlijnen of krachtlijnen, waarbij deelnemers de wichelroede leren hanteren. Zwolle kent vele spannende plekken en boeiende legenden. Tijdens de wichelwandeling maak je onder meer kennis met de vrijmetselaars, het geheim van Thomas à Kempis, onderaardse gangen, een spraakmakende moord en verschillende drakenlijnen en krachtcentra. De wandeling wordt begeleid door de Zwolse historicus en schrijver Girbe Buist. Hij laat je de verborgen plekken van Zwolle ontdekken en vertelt je boeiende anekdotes. Ook leert hij je hoe je met een wichelroede drakenlijnen, aardstralen en onderaardse gangen opspoort.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseert Stadswandelingenzwolle.nl de wichelwandeling zowel op zaterdag 8 als zaterdag 15 oktober. Buiten deze data kan de wichelwandeling ook door groepen worden geboekt. De wandelingen duren ongeveer twee uur en kosten 14,95 euro (inclusief wichelroede). Zij starten om 14.00 op het meetingpoint achter Museum de Fundatie aan de Potgietersingel. Je kunt de wichelwandeling boeken via www.stadswandelingenzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 9

Reageer