Week van de Opvoeding in Zwolle

Zwolle – Vragen over opvoeden en opgroeien, een beter contact met je kind krijgen of met andere ouders praten over de opvoeding, moeilijke onderwerpen leren bespreken met je ouders of gewoon gezellige dingen doen met je kinderen? Dat kan allemaal in de Week van de Opvoeding van 2 tot en met 9 oktober in Zwolle.

In deze Week van de Opvoeding staat het onderwerp ‘contact’ centraal. Het gaat om ontmoeting en uitwisseling tussen ouder en kind, maar ook om contact met andere kinderen en ouders tijdens verschillende gezellige activiteiten en leerzame bijeenkomsten. De activiteiten worden georganiseerd door Sociaal wijkteam Zwolle en Travers Welzijn samen met ouders, kinderen en andere organisaties.

Ed Anker, wethouder jeugd bij de gemeente Zwolle en ouder van twee kinderen: “Opvoeden is het mooiste dat er is, maar soms ook ingewikkeld. Je krijgt er geen gebruiksaanwijzing bij. Vroeg of laat kunnen we allemaal wel opvoedadvies gebruiken. Ik ook! Mijn vrouw en ik praten er dan over met vrienden. In de Week van de Opvoeding is er ook volop gelegenheid om met andere ouders ervaringen en tips uit te wisselen.”

Programma Week van de Opvoeding
Onderwerpen tijdens bijeenkomsten zijn onder andere Positief opvoeden, Peuters en media en Jongeren, seks en internet. Ook sportieve en muzikale activiteiten zoals Muziek op schoot, Bootcamp, Meezingfeest en een spelletjesmiddag staan op het programma. Voor elk wat wils.

In alle wijken worden deze gratis activiteiten georganiseerd. Vaak bij of in scholen, wijkcentra, jongerencentra en locaties van het Sociaal wijkteam, maar ook op locaties als de kinderboerderij en de Statenzaal in de binnenstad. Zo opent er in winkelcentrum Zwolle zuid voor de Albert Heijn op woensdag 5 oktober een opvoedwinkel-voor-één-dag, en op donderdag 6 oktober van 15.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers van het Cultuurhuis in Stadshagen een opvoedmarkt bezoeken voor gratis tips en adviezen.

Theaterlezing De opvoeders
De Week van de Opvoeding wordt geopend met een lezing van filosofen Stine Jensen en Frank Meester. De lezing: De opvoeders, een filosofische zoektocht naar goed opvoeden is in Poppodium Hedon aanvang 14.30 uur. Tickets van € 20 zijn te boeken op www.humanistischverbond.nl/de-opvoeders.

Informatie
Meer informatie en alle activiteiten staan op www.swtzwolle.nl/weekvandeopvoeding, www.traverswelzijn.nl/wvdo, op Facebook:@Sociaal-wijkteam-Zwolle en Twitter:@SWTZwolle.

 

Artikel delen:

Reageer