Studenten KPZ positief over ‘hun’ hogeschool

Zwolle – Studenten van Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) zijn erg te spreken over ‘hun’ hogeschool. Dit blijkt uit het rapport van de Keuzegids Hbo 2017 die vandaag is verschenen.

In het voorjaar zijn alle studenten van Nederland uitgenodigd om hun studie en hogeschool te beoordelen. In de Nederlandse Studenten Enquête (NSE) staan onder andere vragen over de inhoud van de lessen, de bekwaamheid van docenten en over de faciliteiten op de hogeschool. In de ranglijst van alle opleidingen Leraar basisonderwijs is te zien dat KPZ landelijk opnieuw in de top 3 staat en de hoogste score heeft van de pabo’s in Noord-Nederland. De Hbo keuzegids reikt ook ieder jaar topzegels uit aan opleidingen die hoog scoren. KPZ krijgt ook voor 2017 het predicaat topopleiding!

Joost Kieft, directeur opleidingen, geeft aan erg trots te zijn dat studenten de pabo van KPZ een topopleiding vinden. “Iedere dag een beetje beter. Dat is één van onze motto’s. We werken met z’n allen hard om de kwaliteit te kunnen behouden. Mede door veel gebruik te maken van studentpanels weten we wat er speelt onder studenten. Het verbaast me niet dat in het rapport de voorbereiding op het beroep eruit springt. Studenten lopen veel stage en worden hier goed voorbereid op de praktijk. We stimuleren dat studenten ervaring opdoen op diverse scholen en ook kennis en ervaring opdoen tijdens (bijvoorbeeld) een internationale stage. Daarnaast kunnen studenten ervoor kiezen om stage te lopen op een academische basisschool. Zij doen dan onderzoek en helpen mee aan de verbetering van het onderwijs.”
 
De mooie score wordt gevierd met studenten en medewerkers van de hogeschool. “Maar we gaan nu niet achter over hangen.” zegt Kieft. “Want het kan nog steeds iedere dag een beetje beter!”
 
Zie ook: www.keuzegids.org.

Artikel delen:

Reageer