Acties bij Vechtdallijn Zwolle – Emmen

Zwolle – Vakbond VVMC heeft aangekondigd vrijdag 30 september a.s. actie te gaan voeren op het traject Emmen-Zwolle. Hierdoor rijden er op vrijdagochtend tot 09.00 uur minder treinen van en naar Emmen en Zwolle.

vechtdallijn.jpg 

Vervoerder Arriva probeert de hinder voor reizigers zoveel mogelijk te beperken, onder andere door bussen paraat te hebben. Moet je vrijdagochtend de reis naar Emmen of Zwolle maken? Houd dan rekening met een langere reistijd.

Reden van de acties van VVMC
Na een uitgebreid onderhandelingstraject is door Arriva en Syntus begin juli met de vakorganisaties FNV Streekvervoer en CNV Vakmensen een nieuwe cao Multimodaal Vervoer 2016 – 2017 afgesloten. Machinistenvakbond VVMC, die een klein deel van het personeel binnen de cao Multimodaal vertegenwoordigt, heeft het cao-akkoord afgekeurd. Dit ondanks de handreiking van werkgevers om alsnog het met name ook door VVMC gevraagde cao-vergelijkingsonderzoek te gaan doen.
 
De VVMC heeft deelgenomen aan alle onderhandelingen en heeft dus ook mede bijgedragen aan het bereiken van het onderhandelingsresultaat op 9 juli jl. De werkgevers staan altijd open voor gesprek maar niet over de inhoud van de cao. Hierover is uitvoerig met elkaar gesproken om elkaar zoveel als mogelijk tegemoet te komen en het eindresultaat is daar het gevolg van. Het besluit van de VVMC om nu wederom acties te organiseren vinden wij volstrekt onacceptabel en onrechtmatig. Daarnaast worden nu juist de reizigers de dupe van deze acties. Dit standpunt hebben de werkgevers de VVMC ook meerdere malen schriftelijk laten weten.

Artikel delen:

Reageer