Feestelijke aftrap van de Kinderboekenweek 2016

Zwolle – De Kinderboekenweek krijgt dit jaar in Zwolle weer een feestelijke aftrap. Op 5 oktober vindt in Schouwburg Odeon het Groot Zwols Kinderboekenfeest plaats: een festival compleet met theater, muziek, workshops, boekenmarkt én gastvoorlezers. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, initieert het Zwols Educatie Netwerk Cultuur (een aantal culturele instellingen in Zwolle) weer een feest ter ere van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek wordt dit jaar gevierd van 5 t/m 16 oktober.

De naam zegt het al: voor het Groot Zwols Kinderboekenfeest wordt er groots uitgepakt. Het feest, dat plaatsvindt op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s. De laatste doelgroep mag zelfs gratis naar binnen, vanwege het thema van de Kinderboekenweek dit jaar: oma’s en opa’s, voor altijd jong! Voor kinderen en ouders kost een kaartje € 7,50. Jong en oud is van harte welkom in Odeon, die deze middag volledig in het teken staat van het thema oma’s en opa’s. Bezoekers kunnen genieten van een eigentijdse versie van het muzikale sprookje Peter en de wolf, een samenwerking van Orkest van het Oosten en kinderboekenschrijfster Corien Oranje.

Kinderen kunnen deelnemen aan een rapworkshop van de Fakkelteit, illustratieworkshops van het ZIN (Zwols Illustratoren Netwerk) en een interactief theaterspel waarbij ze een reisje door de tijd maken!

Natuurlijk is er ook de gelegenheid om tussen de boeken te snuffelen. Op de XXXL Kinderboekenruilbeurs mogen kinderen een boek van thuis ruilen voor een andere exemplaar.
De bezoekers kunnen zelfs een dansje wagen! Er is een hapje en een drankje en diverse gastvoorlezers voorzien het feest van spannende verhalen. Eén ding is zeker: de Kinderboekenweek 2016 krijgt in Zwolle een onvergetelijke aftrap!

De initiërende culturele instellingen zijn Zwolse theaters, Theater Gnaffel, Stadkamer, Museum de Fundatie, Hedon en Stedelijk Museum Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.zwolsetheaters.nl  en cultuureducatie.stadkamer.nl   (zie button van de Kinderboekenweek ’16).

Artikel delen:

Reageer