Assendorper Sterrenkijkavond

Zwolle – Ook dit jaar organiseert SolarLive, met medewerking van een aantal amateurastronomen, weer de Assendorper Sterrenkijkavond. Op vrijdag 7 oktober a.s. kunnen bezoekers vanaf 20.00 uur weer terecht op het manifestatieterrein in Park de Wezenlanden.

sterrenkijkavond_assendorp.jpg 

Doel van deze avond is om mensen te laten zien dat, ondanks de lichtvervuiling, sterren kijken vanuit de stad best leuk is. Bij goede weersomstandigheden worden er een aantal verrekijkers en telescopen opgesteld voor het publiek. Van verrekijkers die iedereen thuis heeft tot grote telescopen. De talloze kraters en bergen op de Maan zullen prachtig te zien zijn, en natuurlijk nog veel meer, zoals de Ringnevel, de Dubbele sterrenhoop, het Andromeda sterrenstelsel en zo meer.

Wil je de sterrenhemel eens door andere ogen zien of wat meer te weten te komen over sterrenbeelden, sterrenstelsels en nevels? Kom dan langs en verwonder jezelf. De sterrenkijkavond gaat natuurlijk alleen door bij redelijk helder weer.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Jammer hoor – maar goed dat je het aangeeft !
    Had me er op verheugd met mijn zoontje langs te komen. Is gek van planeten enzo (gelukkig had ik hem nog niet over verteld over vanavond :)).

    Enig idee wanneer een volgende poging wordt ondernomen ?


    Maak melding

Reageer