De Kroon neemt afscheid met klassiekers

Zwolle – In december sluit Pathé de deuren van Cinema De Kroon om te verhuizen naar de fraaie, nieuwe bioscoop Pathé Zwolle. De oude bioscoop neemt in november feestelijk afscheid met de expositie Herinneringen aan Cinema De Kroon en de vertoning van de succesvolle klassiekers Titanic 3D, Breakfast at Tiffany’s, West Side Story en publiekskeuze Gladiator. 

Pathé De Kroon verhuist van het Gasthuisplein naar de prachtige nieuwe bioscoop Pathé Zwolle bij het Katwolderplein. De oude bioscoop sluit in december, maar in november kunnen bezoekers nog genieten van vier klassiekers die er ooit met veel succes werden vertoond en van Herinneringen aan Cinema De Kroon, een boeiende expositie over de geschiedenis van de bioscoop van 1911 tot heden, waarvoor de medewerkers van De Kroon veel research hebben verricht. De expositie is in november voor bezoekers gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bioscoop. Dennis Tulleken, manager Pathé De Kroon: “Elke Zwollenaar heeft wel een mooie, persoonlijke herinnering aan Cinema De Kroon. Of het nu aan het eerste bezoek als kind was of de eerste kus. Of aan een van de feestelijke premières, zoals die van De Schippers van de Kameleon met hoofdrolspelers Jos en Koen van der Donk, De Brief voor de Koning met titelsongzanger Jan Smit of De Hel van ’63 met Elfstedenwinnaar Reinier Paping. Of recent, de Pathé Ladies Night op 16 september met Bridget Jones’s Baby, de grootste en best bezochte ooit in Pathé De Kroon. Of wellicht aan Gooische Vrouwen 2, de best bezochte film van Pathé De Kroon. We vragen bezoekers hun mooiste herinneringen achter te laten. De leukste inzending maakt kans op een mooie prijs.” Filmtickets zijn nu te koop via www.pathe.nl/cinemadekroon en aan de kassa van de bioscoop.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Nieuwe bioscoop slaat de plank goed mis door geen Imax geluid te installeren. Typisch zwolle weer. Ze gaan ook nooir met de tijd mee. Dat wordt komende tijd gewoon naar arnhem gaan en fezellig combineren met dagje uit.


  Maak melding

 2. Imax is géén geluidssysteem maar een XXL filmformaat op extra groot scherm…. de nieuwe bios heeft wel degelijk een nieuw geluidssysteem, namelijk : ATMOS
  Imax was natuurlijk wel mooi geweest, maar niet elke bios in Nederland heeft dat, het zijn er maar een handvol. Waarschijnlijk is er niet voor Imax gekozen vanwege ruimtegebrek in het nieuwe gebouw.


  Maak melding

 3. En vooral ook tegengehouden door de kosten waarschijnlijk.

  Er zullen ongetwijfeld een aantal mensen speciaal naar Arnhem gaan voor de IMAX, maar de gemiddelde bioscoopbezoeker waarvan ik er ook één ben, die is al lang tevreden met dit nieuwe aanbod straks. 🙂


  Maak melding

Reageer