Herman Brood Museum: nieuw in Celecomplex

Zwolle – Met de komst van een permanente expositie over Herman Brood wordt het Celecomplex op de hoek van de Blijmarkt en Papenstraat een nieuwe publiekstrekker in de binnenstad, zo verwachten burgemeester en wethouders.

Het pand wachtte na het vertrek van de Muzerie in 2014 op een nieuwe bestemming. De gemeente zocht naar een onderscheidende invulling. Om het complex beter verhuurbaar en brandveiliger te maken heeft de gemeente – die eigenaar is van het pand – begin 2016 een interne verbouwing laten uitvoeren. Voor een betere zichtbaarheid en toegankelijkheid van het complex is het wenselijk om de oorspronkelijke entree aan de Blijmarkt in ere te herstellen. B en W stemmen in met de aanleg van een nieuwe hoofdentree om daarmee de verhuurbaarheid te vergroten.

De Zwolse ondernemer Ivo de Lange wil op de begane grond in het Celecomplex een permanente Herman Brood expositie en winkel inrichten. Daarmee wil hij de nalatenschap van de in Zwolle geboren kunstenaar verankeren in de stad. Voor de rest van het gebouw denkt De Lange aan culturele activiteiten voor basisschoolleerlingen, workshops en expositiemogelijkheden voor jonge kunstenaars, in samenwerking met Zwolse onderwijsinstellingen (leerwerkplekken) en culturele organisaties in de stad. Daarmee krijgen Zwolse jongeren de gelegenheid om in een laagdrempelige omgeving kennis te maken met kunst en cultuur en zich via leerwerkplekken te ontwikkelen op cultureel gebied. Begin 2017 moet duidelijk zijn of deze onderwijsactiviteiten haalbaar zijn. Burgemeester en wethouders zijn blij met het initiatief van Ivo de Lange. Wethouder René de Heer (Vastgoed): “We zijn verheugd dat het complex opnieuw een culturele bestemming krijgt, een nieuwe trekpleister voor jongere bezoekers, in aanvulling op het bestaande aanbod.”

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Brood was en is niet artistiek, maar een drugs- en drank misbruiker.
  Geen reclame voor Zwolle dus!

  ========

  Geachte bezoeker van Weblog Zwolle. U valt in herhaling, en opereert hier op deze website met andere namen als bijvoorbeeld jan75 (degene die de niet handenschuddende Mokhtar hier meldde). Daarom hoeven uw mede bezoekers u niet serieus te nemen.

  Redactie Weblog Zwolle


  Maak melding

Reageer