Fietsbrug over N35 bij Oldeneelallee komt er toch

Zwolle – De fietsbrug bij de kruising Oldeneelallee-Heinoseweg die eerder vanwege geldgebrek uit de plannen voor de verbreding van de N35 was gehaald kan toch worden aangelegd. Met de aanleg van de fietsbrug verdwijnt de gelijkvloerse oversteek met verkeerslichten. Daarmee wordt de oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers veiliger én verbetert de doorstroming van het verkeer op de N35.

impressie_fietsbrug_n35_bij_kruising_oldeneelallee.jpg 

Een fietsbrug tussen de Oldeneelallee en de Wijthmenerplas maakte vanaf het begin deel uit van de plannen voor de opwaardering van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Bij de uitwerking van de plannen in 2012 leek het erop dat er onvoldoende geld was voor het totale project. Daarom besloten het Rijk, de provincie en de gemeente om in afwachting van de aanbesteding onder meer op de fietsbrug te bezuinigen.

impressie_fietsbrug_n35_vogelvlucht.jpg 

 

Deze zomer heeft het Rijk het project N35 Zwolle-Wijthmen aanbesteed. De aanbesteding viel gunstig uit en daarmee ontstond er ruimte om de fietsbrug toch mee te nemen in de uitvoering van het project. De provincie betaalt uit het projectbudget van de N35 2,1 miljoen mee. De overige 1,7 miljoen die voor de aanleg nodig is wordt voor de helft bekostigd door de provincie en voor de andere helft door de gemeente.

Wethouder Filip van As: "We zijn erg blij dat de fietsbrug er nu toch kan komen, vooral omdat de maximum snelheid op het traject Wijthmen-Zwolle gaat toenemen tot 100 km/uur en de hoeveelheid autoverkeer ook groter wordt. Het was vanaf het begin onze wens om hier een ongelijkvloerse oversteek te maken."

De fietsbrug is een ontwerp van buro MA.AN. Dit buro heeft al meer fietsbruggen in Zwolle ontworpen, waaronder de Westenholterbrug en recentelijk de Blalobrug. De fietsbrug zal naar verwachting eind 2018/begin 2019 gereed zijn en komt na oplevering in onderhoud en beheer van de gemeente.

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Verstandige investering op zo’n druk punt in Zwolle. Ondanks de flitspaal die er staat wordt er nog altijd veel door rood licht gereden. Met een brug zullen de voetgangers en fietsers daarvan geen hinder meer hebben.


  Maak melding

 2. Ik denk dat er inderdaad twee trapjes zijn ingetekend. Maar als ja van de Oldeneelallee naar de Ceintuurbaan wilt fietsen, pak je toch het fietspad aan de oostkant van de weg?
  Daar kun je zo doorfietsen, zo te zien.


  Maak melding

 3. Aan de westkant van de Ceintuurbaan / Heinoseweg, langs de AH, loopt ook een fietspad. Met viaduct over de weg, daar waar de spoortunnel is.


  Maak melding

 4. Van Oldeneelallee richting Ceintuurbaan kan je gewoon over die fietsbrug, de hele bocht nemen en onderaan kan je dan linksaf de Heinoseweg op, achter dat huis op de hoek langs dat al jaren te koop staat


  Maak melding

Reageer