Berkum naar remise bij DETO

Zwolle – VV Berkum is bij DETO Twenterand niet verder gekomen dan een 0-0 remise, maar mocht gezien het spelbeeld niet mopperen over dat resultaat. Omdat concurrent SVZW verloor gaan de Zwollenaren nu zelfs met een kleine voorsprong aan kop in de 1e Klasse D.

deto_161001-12_medium.jpg

Foto: R. Frohlich  

"Er zat vandaag niet meer in, we mogen tevreden zijn met een punt,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. "In de tweede helft hadden we meer grip, maar DETO heeft het ons heel lastig gemaakt en we hadden hier ook maar zo kunnen verliezen.” Coach Walter Weghorst van DETO was heel wat minder tevreden. “We hebben vandaag twee punten laten liggen. We kregen zeker voor rust de kansen maar beloonden onszelf niet.”

Feller DETO

Een feller DETO zette vanaf de aftrap flink druk en troefde de bezoekers met veel fysieke inzet regelmatig af. Na krap een half uur leek de gevaarlijke DETO-spits Mike Kerr zijn ploeg op voorsprong te gaan zetten toen hij alleen voor het vijandelijke doel opdook, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof redde knap. Even later greep de Zwolse doelman opnieuw goed in na een hard schot van de na blessureleed teruggekeerde DETO-topscorer Frank Smit. Vlak voor rust leverde keeper Patrick Loohuis van de Tukkers goed werk door een hard schot van Marc van der Meulen te pareren, maar verder maakten de Zwollenaren het hem voor rust niet al te moeilijk.
 
Stabieler

Na de hervatting versterkte Berkum-coach Hoekstra zijn middenveld, waardoor zijn ploeg wat stabieler werd en er defensief minder werd weggegeven. In de 54e minuut leek er zelfs een goal voor de bezoekers in te zitten na een scrimmage voor het DETO-doel, maar meer dan een corner leverde dat niet op. Ook toen de meegekomen Berkum-verdediger Jasper Bremmer een indraaiende bal even later knap doorkopte zat een treffer er niet in omdat keeper Loohuis de bal met een uitstekende reflex uit zijn doel hield. Een minuut of 10 voor het slot zorgde Ruud Wellenberg er nog voor dat Berkum-spits Johnsen Bacuna in kansrijke positie kwam, maar zijn inzet verdween voorlangs het Twentse doel.
Omdat ook de thuisclub niet effectief genoeg meer was bleef het daarmee bij een doelpuntloos gelijkspel. Dat puntje zorgde er wel voor dat Berkum nu alleen koploper is in 1D omdat SVZW in eigen huis met 1-3 onderuit ging tegen DUNO. De voorsprong op de achtervolgers WHC en SVZW bedraagt echter slechts één punt, maar Berkum kan volgende week meer afstand nemen want dan is SVZW te gast bij de Zwollenaren.
 
DETO Twenterand-Berkum,
1 oktober 2016

Eindstand: 0-0 (0-0)
 

Scheidsrechter: Carim Mesbah 

 
Gele kaarten: Dennis Horstman, Chris van der Meulen (Berkum), Qays Shayesteh (DETO Twenterand)

 
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jeroen van Brummen (62. Jorben Nieuwenhuis), Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Mehran Ali Pour Asli, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
.
 
Opstelling DETO Twenterand: Patrick Loohuis, Wybe Kram, Tom Smoes, Koen Fleer, Jerry van Staa, Mike Kerr (83. Nick Schuur), Lesley Nahrwold, Reno Timmerman, Qays Shayesteh, Frank Smit, Mark Koetsier

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Waar is mijn eerlijke en oprechte reactie gebleven?

  =========

  Uw reactie was (met een andere reactie) off-topic over een interventie in een ander topic. Stuur evt. een e-mail naar de redactie.


  Maak melding

 2. Die verwende Berkummers krijgen veel te veel geld, en na de wedstrijd gelijk verdwenen. Het zijn allemaal brood voetballers daar in dat gereformeerde dorp.


  Maak melding

 3. Hebben ze na de terugreis nog wel een gezond broodje gegeten en een wortelsapje in de o zo gezellige kantine van Beeerkuuum?


  Maak melding

 4. gelukkig maakte svzw een mistap.beedje vreemd want whc won wel en komt ook op 1 punt en liep dus deze middag 2 punten in op berkum.beedje vreemd. om zo met een verhaal tebeginnen


  Maak melding

 5. Och och och, als het niet Eppoo van BeKuik is, dan het wel iemand van WVF die wat te zeuren heeft, en dominee Arie heeft ook weer een slechte middag gehad zo te zien.
  Het zal de kift wel zijn, denk je niet eddo?
  Maar voorlopig zingen wij in Berkum en ook daarbuiten…WIJ STAAN BOVEN AAN…WIJ STAAN BOVEN AAN!!!:D


  Maak melding

 6. vv Berkum heeft de minste goals tegen en heel veel voor. Ze hebben een prima start. Zaterdag wacht echter SVZW. Zodat ze ook nu weer club treft uit het linkerrijtje. Zware tegenstanders en dan nog steeds ongeslagen zijn is uitstekend natuurlijk. Blijft dat ook na zaterdag nog zo?


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.