Zwolse spullen aangekomen in sloppenwijk

Zwolle – In de afgelopen twee weken bracht de jonge Zwollenaar, Sonny Muilman, zijn tijd door in één van de beruchtste sloppenwijken van de hoofdstad van Oeganda. Dit was inmiddels alweer het vierde jaar op rij dat de Zwollenaar terug ging, speciaal voor het zogeheten ‘One Love Project’. Samen met zijn familieleden nam hij ruim 160 kilo aan spullen mee voor mensen in de sloppenwijk.

one_love_family_2.jpg 

Alle spullen, ingezameld door o.a. vrienden, kennissen en familieleden, waaronder: diverse sportkleding, schriften, pennen en (kleur)potloden, EHBO materialen, ballen, springtouwen, knuffels en nog veel meer, zijn goed aangekomen en in ontvangst genomen door de honderden leden van het project! De diverse verzamelde sportkleding kwam van de voetbalvereniging ZAC (Zwolse Atletische Club) en openbare basisschool de Octopus. Hier lopen nu een hoop kinderen en jongeren van het One Love Project dolgelukkig in rond. Het One Love Project zet zich in voor (straat)kinderen en jongeren in de sloppenwijk die een uitzichtloos bestaan leven.

De kinderen en jongeren worden o.a. voorzien van 3 maaltijden per dag, onderdak voor degene die het, het hardst nodig hebben en krijgen de kans om o.a. de Engelse taal te leren, les op het gebied van het maken van diverse ‘art & crafts’ en les op het gebied van culturele dans en zang. Het project is hier in Nederland ruim twee jaar geleden bekroond tot officiële stichting en inmiddels ook als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Met wederom dank aan Weblog Zwolle voor het plaatsen van het bovenstaande verslag! Het One Love Project groeit als kool, zowel hier in Nederland als in Oeganda!

    Together we CAN make that change! One Love is the way; One Love is EVERYWHERE!!!


    ⚠️ Meld

Reageer