Rioolwerkzaamheden in de stad

Op meerdere plekken in de stad wordt de komende dagen gewerkt aan de verbetering van het riool. Dit zal voor verkeershinder zorgen. De werkzaamheden zijn nodig, omdat het gemeentelijk hoofdriool niet meer aan de eisen voldoet. Veel rioolbuizen zijn gescheurd, van elkaar verschoven en daardoor lek. Door het toepassen van een nieuwe techniek hoeft de straat niet te worden opgebroken, de werkzaamheden zijn sneller klaar en er is minder overlast voor omwonenden. 

De riooltechniek die wordt toegepast is het inbrengen van een kunststofkous, die na uitharding een nieuwe binnenwand in de riool vormt. Tijdens de uitharding van de kous komt er damp en witte stoom vrij met een sterke plastic geur. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid.

Koninsplein en Diezerstraat 19 november

Maandagavond 19 november wordt er gewerkt aan het riool tussen Koningsplein 6 en Diezerstraat 29. De werkzaamheden zijn naar verwachting rond middernacht afgerond. Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van de promenade gebruikt als werkterrein. Woningen en winkels blijven bereikbaar.

Westerstraat 20 november

Door de rioolwerkzaamheden is de rijbaan ter hoogte van de Westerstraat 28 volledig gestremd. De werkzaamheden zullen naar verwachting de hele dag in beslag nemen. Alle woningen aan de Westerstraat blijven bereikbaar. Het eenrichting-verkeer wordt tijdelijk opgeheven.

Wagensveldstraat en Vrouwenlaan 21 november

De aannemer zal tijdens de werkzaamheden een deel van de rijbaan schuin tegenover Wagensveldstraat 6 en een deel van het grasveld naast Vrouwenlaan 127 gebruiken als werkterrein. Het verkeer in de Wagensveldstraat ondervindt hiervan enige hinder. De werkzaamheden zullen in principe één dag duren.

Kranenburgweg en Kerkepad 22 november

Het verkeer in het Kerkepad en de parallelweg van de Kranenburgweg zal hinder ondervinden van de renovatiewerkzaamheden aan het gemeentelijk riool in de Kranenburgweg. De werkzaamheden duren in principe één dag. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

 

Artikel delen:

Reageer