Verdiend punt voor WVF in Dalfsen

Zwolle – Even na half drie beginnen ASC’62 en WVF aan hun vijfde wedstrijd in het nog prille seizoen. WVF start in een op twee plaatsen veranderde opstelling ten opzichte van de gewonnen partij van vorige week; Jon Lieben begint op de rechtsback positie, voor de zieke Kristian Bril en Hessel Berends mag van het trainersduo Visscher – van Leeuwen in de basis beginnen als één van de twee spitsen. Daardoor begint Brend Mellema op de bank.

Waar je zou denken dat WVF vertrouwen heeft geput uit de winstpartij van vorige week, is daar de eerste 20 minuten niet veel van te merken. Het spel oogt onrustig, er worden veel fouten gemaakt in de opbouw en duels worden niet vol aangegaan. Hierdoor heeft ASC het initiatief en is de thuisploeg de bovenliggende partij. Al na twee minuten ontstaat er gevaar als de bal na een knappe combinatie op het middenveld diep wordt gespeeld op één van de twee spitsen van ASC. Deze lijkt alleen op keeper Te Wiele af te kunnen gaan, maar op het laatste moment is het Martijn Ruijsch die met een uiterste krachtsinspanning via een sliding redding kan brengen, ten koste van een corner. Toch is het WVF dat als eerste scoort.

Als de bal door een centrale verdediger van de Dalfsenaren iets tekort terug wordt gespeeld, is Hessel Berends er als de kippen bij om de bal met een prachtige boogbal over de uitkomende keeper te liften. 0-1 in de 5e minuut en een mooie opsteker voor de ploeg uit Westenholte. Toch blijft het spel van WVF ongedurig en na 17 minuten spel kan Mees Bartels namens ASC’62 de gelijkmaker op het bord zetten, nadat balverlies in de laatste lijn bij WVF leidt tot een vrije doortocht richting doel en deze keer is het wel raak: 1-1. ASC’62 is overal op het veld veelal feller, wint meer duels en is daardoor de bovenliggende partij in de eerste helft. Bij één van de spaarzame wel goedlopende WVF-aanvallen wordt een corner verdiend, genomen vanaf de rechterkant door Michel Koning. Niek Mulder komt bij de eerste paal voor zijn man en kan vallend inkoppen, de bal verdwijnt een metertje naast het doel. Omdat ASC’62ook niet echt doordrukt, gaan we rusten met een 1-1 stand.
In de tweede helft komt WVF een stuk beter uit de kleedkamer. Onmiddellijk laat de ploeg zien dat er veel meer voetbal in de ploeg zit als er maar sprake is van overtuiging in de duels. Rond de 50ste minuut een mooie aanval over meerdere schijven waarbij de in de tweede helft veel opkomende linksback Romano Luhukay vrijgespeeld wordt aan de linkerkant van het veld. In de spits komt Peter van de Streek vervolgens net tekort om de bal gericht in te kunnen koppen. Het spel golft nu op en neer en aan beide kanten ontstaan mogelijkheden. Aan de kant van WVF wordt Marc van der Vegte gevaarlijk met een schot van buiten de zestien, die door de keeper wordt losgelaten, in de rebound is Martijn Ruijsch net te laat om doeltreffend af te kunnen ronden. Doordat WVF beter in haar spel komt, ontstaat er voor ASC ruimte in de omschakeling, maar WVF staat in de tweede helft een stuk beter te verdedigen, mede doordat de laatste 25 minuten Kevin Peeters wordt ingebracht voor de ongelukkig, op de voor hem onwennige rechtsbackpositie, spelende Jon Lieben. De laatste 20 minuten golft het spel snel op en neer.
 
Beide ploegen raken zichtbaar vermoeid, waardoor er grote gaten ontstaan op het middenveld en daardoor ook kansen. WVF laat een aantal grote kansen onbenut; een knappe actie van Van der Vegte aan de linkerkant van het veld komt aan de rechterkant van het strafschopgebied bij Niek Mulder terecht, die vervolgens met rechts net voorlangs knalt. Vervolgens schiet dezelfde Van der Vegte de bal uit een corner van rechts vol op de lat en weer even later kan Hessel Berends alleen op de keeper afgaan. Met een verdediger in zijn nek, kruist hij eerst goed voorlangs (“als hij mij raakt, heeft hij rood”) waarna hij probeert de bal over de keeper heen te stiften. Dat mislukt jammerlijk, waardoor keeper Kijk in de Vegt alsnog redding kan brengen. Maar ook ASC’62 krijgt nog een grote kans als de bal uit een corner op de paal terecht komt en WVF goed weg komt. Dit zou op basis van de tweede helft echter onverdiend zijn geweest, want het beste spel en de beste kansen waren toen ontegenzeggelijk voor de ploeg uit Westenholte.  
Al met al een terechte uitslag en op basis van de tweede helft genoeg aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan richting volgende week als Quick’20 de tegenstander is op sportpark de Weide Steen.
Opstelling WVF: Te Wiele, Lieben (67. Peeters), Reijnen, Heukels, Luhukay; Mulder, Ruijsch, Koning, Van der Vegte; Van de Streek (77. Mellema), Berends
Scoreverloop: 5. Berends 0-1, 17. Bartels 1-1
Bijzonderheden: Geel: Koning (WVF), Lieben (WVF), Pasman (ASC’62).
Door: Henri Zuidberg

Artikel delen:

Reageer