Tabonon Zwolle succesvol in Nieuwegein

Zwolle – Voor kickbokser Bjorn Overdijk en MMA vechter Josh Lucas was het afgelopen zaterdagavond weer tijd om de ring in te stappen. De vechters van vechtsportschool Tabonon deden mee aan het Rings gala in Nieuwegein. Beide mannen hebben weken naar het gala toegeleefd en voor hen was het gala weer een nieuw hoogtepunt in hun sportcarrière.

Het Rings gala telde 17 kickbokspartijen en 1 MMA partij. Dit was de strijd tussen Josh Lucas en Omar Galjaard. Galjaard kwam uit voor de Change Fighting Academy uit IJsselstein. Voor Josh was dit zijn tweede MMA partij. Het gevecht begon staand waarin Josh domineerde. Na een takedown van Omar ging het verder op de grond. Hier wist Josh zich goed te verdedigen, hij probeerde de rug van zijn tegenstander te pakken maar helaas lukte dit niet. Omar kreeg een toppositie en vrij vlot beëindigde de scheidsrechter de partij in het voordeel van Omar. Niet het resultaat waar we op hadden gehoopt, maar wel een goede ervaring waar Josh mee verder kan.

Kickboksen 

In de 16e partij van de avond was het de beurt aan Bjorn Overdijk, hij kwam uit tegen Brian van Gog van Fitter Future uit Aalsmeer. Voor Bjorn was dit zijn derde partij in de C klasse. De wedstrijd bestond uit drie rondes van twee minuten. Van Bjorn weten we dat hij in de eerste ronde altijd even in moet komen, deze verloor hij. In de tweede en derde ronde was Bjorn de betere vechter; hij wist zijn tegenstander goed in de hoek te houden, maakte veel knieën en trappen en luisterde goed naar zijn trainers. De wedstrijd eindigde onbeslist. 
 
De trainers van Tabonon zijn trots op de resultaten. Natuurlijk is het het allermooiste om als winnaar naar Zwolle terug te kunnen keren, maar de beslissing viel deze keer anders uit. In de voorbereiding naar dit gala hebben beide vechters en hun trainingspartners enorm veel motivatie en groei laten zien. Hierdoor weten we dat we op de goede weg zijn en hebben wij alle vertrouwen in de toekomst. 
 
Op zaterdag 22 oktober is het de beurt aan de grapplers van Tabonon tijdens het NK Grappling in Ede.

Artikel delen: