Workshop ‘autobiografisch schrijven’

Zwolle – Op 16 en 30 oktober verzorgt de Zwolse stadspastor Mariska van Beusichem de workshop ‘autobiografisch schrijven’. Dit is een spirituele oefening om oor te krijgen voor het verhaal dat binnen in ons levensverhaal verteld wordt.

Ieders levensverhaal zit vol feitjes, mooie en verdrietige gebeurtenissen, verwachte en onverwachte wendingen. Door dit verhaal op te schrijven kan er een ander verhaal gaan klinken dat als een rode draad door ons levensverhaal heen loopt. Het gaat over verlangen, bezieling, hoop. Door daar aandachtig naar te luisteren kan duidelijk worden wie wij werkelijk zijn, wat ons van binnen beweegt en wat er echt bij ons past. Deze inzichten kunnen zin en richting aan onze levensweg geven. Wie meedoet wordt gevraagd de eerste bijeenkomst een tekst of afbeelding mee te nemen die ‘heilig’ voor hem of haar is. Het mag van alles zijn: een gedicht, een lied, een stukje uit een boek, een foto, een schilderij etc.

Tussen de twee bijeenkomsten schrijven de deelnemers thuis rustig door aan hun levensverhaal. Voor wie wil is het mogelijk een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. En o ja… elke deelnemer ontvangt een mooi opschrijfboek en een heerlijk schrijvende pen! Leiding: Mariska van Beusichem Plaats: Consistorie van de Grote Kerk aan de Grote Markt in Zwolle. Tijd: 19.00 u – 21.30 u. Kosten: 35 euro p.p. Graag tevoren aanmelden: stadspastor@grotekerkzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer