Introductie Walking Football in Zwolle

Zwolle –  Afgelopen vrijdag is in het PEC Zwolle Stadion, voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag, de eerste aanzet gegeven om Walking Football te introduceren in Zwolle. Met dit initiatief wil PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, in samenwerking met ouderenorganisatie WijZ, ouderen in beweging brengen. Niet alleen sportief bezig zijn, maar ook het sociale karakter is hierbij van groot belang.

walking.football..jpg 

Vooral dit laatste aspect werd benadrukt door een tweetal spelers van het OldStars–team van ADO Den Haag, die voor de bijeenkomst met Zwolse amateurverenigingen waren uitgenodigd. “Ook bij Walking Football wil je winnen hoor, maar de saamhorigheid en de derde helft is minstens zo belangrijk”, aldus de 67-jarige Peter Jan. De bestuursleden van onder meer v.v. Berkum, S.V.I. en Z.A.C., sprak het verhaal van de ADO-mannen wel aan, maar erkennen dat het lastig is om zo maar even Walking Football op te zetten binnen de club. Het aantal oudere spelers per club is waarschijnlijk te gering om er een volwaardige activiteit van te maken. Daarom wil PEC Zwolle United op één locatie, onder de vlag van PEC Zwolle, Walking Football aanbieden voor ouderen.

 
Wat is Walking Football?

Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet mogen rennen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid. 

Je speelt op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal bij Walking Football, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van je vereniging.

Walking Football in Zwolle

Samen met ouderenorganisatie WijZ gaat PEC Zwolle United van start met Walking Football in Zwolle. Dit doen we door een wekelijkse training te organiseren op Sportcampus de Pelikaan. Onder begeleiding van een sportinstructeur en op een vaste dag en tijd. Walking Football is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. En ook als u nog nooit hebt gevoetbald, bent u van harte welkom. Kennis van het voetbalspel is niet nodig; Walking Football spelen kan iedereen! En van kou of regen hebben we geen last, want op Sportcampus de Pelikaan spelen we in een overdekte hal.

Kom kennis maken op 12 oktober

Bent u 55 jaar of ouder en lijkt het u leuk om Walking Football te gaan spelen. Kom dan op woensdag 12 oktober om 09.30 uur (zie kader) naar Sportcampus de Pelikaan voor de aftrap van de eerste Walking Football training. Deelname is geheel vrijblijvend en de eerste vier trainingen (op 12, 19, 26 oktober en 2 november) bieden wij kosteloos aan. Daarna wordt er conform de tarieven van WijZ per training een kleine bijdrage gevraagd van € 3,20. (Ook mensen jonger dan 55 jaar zijn van harte welkom bij de kennismakingslessen.)

Artikel delen:

Reageer