Eerste vrouwelijk schildersbedrijf van Nederland

Zwolle – De regio Zwolle is een schildersbedrijf rijker. Mevrouw Schutte & dochters is het eerste Nederlandse schildersbedrijf dat volledig bestaat uit vrouwen.

schutte_persbericht.jpg 

“In de dagelijkse praktijk merken we regelmatig dat er vraag is naar vrouwelijke schilders. Sommige klanten hebben andere wensen als het gaat om werktijden, benadering en planning. Soms sluit een vrouwelijke benadering simpelweg beter aan bij een specifieke situatie of een bepaalde wens. Daarnaast wordt er in de toekomst een tekort aan vakmensen verwacht in de bouwsector en is er al jaren vraag naar meer vrouwen op de bouwplaats. Zo ontstond het idee voor een schildersbedrijf dat volledig bestaat uit vrouwen”, vertelt Linda ter Maat van Mevrouw Schutte & dochters.

Werkzaamheden
Het bedrijf doet alle schilderwerkzaamheden, zowel binnen als buiten. Het schildersteam werkt in eerste instantie in de regio Zwolle. De eerste opdrachten zijn inmiddels afgerond en de reacties zijn positief. 
Artikel delen:
Reacties 24
 1. @Steven: “Moet gewoon kunnen”? Moet je daar dan nog iets van vinden? Het zou normaal moeten zijn anno 2016 en geen bijzonderheid. Het gaat niet om het geslacht van de persoon maar om de kwaliteit van het werk dat ze afleveren


  ⚠️ Meld

 2. Mooi initiatief. Grote kans dat vrouwen over het algemeen beter kunnen schilderen. Maar of ze dat op hoogte en voor langere tijd goed kunnen, dat lijkt mij niet.


  ⚠️ Meld

 3. @Yvon

  Het kan toch en het gebeurd nu zelfs in de praktijk. Dat is toch heel mooi. Dit moet je zelfs toejuichen i.p.v. twijfels te hebben over mijn positief commentaar hierover.


  ⚠️ Meld

 4. Het klopt niet, ik had een Decoratief schildersbedrijf in de jaren 90; ik heette destijds “De Schilderse” en dat was in zwolle!!!
  Ik heb o.a projecten gedaan voor Het Bedrijfsschap Schildersbedrijf, ik was een eenmanszaak. Verder deed ik maar heel weinig regulier schilderswerk, al ben ik daar wel mee begonnen, een huis in Assendorp, waar weet ik niet meer, met een compleet nieuw design voor een binnenproject en heb ik later nog eens de buitenboel gedaan aan de Molenstraat, Meestal deed ik het gewone schilderswerk als ondergrondpreparatie om daarop te kunnen decoreren.


  ⚠️ Meld

 5. Je bedoelt het ongetwijfeld goed, maar de opmerking “moet gewoon kunnen” impliceert dat het ?berhaupt ter discussie staat dat het gewoon zou moeten kunnen.

  Eigenlijk is het triest dat het anno 2016 nog nieuws is als een bedrijf uit louter vrouwen bestaat. Jarenlang hebben talloze bedrijven uit louter mannen bestaan en dat was nooit nieuws.

  Kunnen we alsjeblieft ophouden te doen alsof vrouwen een vreemde diersoort zijn?


  ⚠️ Meld

 6. “Soms sluit een vrouwelijke benadering simpelweg beter aan bij een specifieke situatie of een bepaalde wens.”

  Voor al uw feesten en partijen :D:D:D;)


  ⚠️ Meld

 7. echt niet, dat zou echt vet raar zijn. Hahaha
  En vrouwen zullen voor mannen altijd een vreemd diersoort blijven.
  Mooie gezegde :

  Tegenover elke boze vrouw staat vaak een man die vaak geen benul heeft van wat ie nu weer fout heeft gedaan”

  Dus bespaar me je “we zijn allemaal gelijk” onzin want dat is niet zo.


  ⚠️ Meld

 8. Als ik zeg “Die bestaat allang” dan heb ik m’n huiswerk wel gedaan hoor. Dus doe niet alsof ik lieg. En doe ook niet alsof ik heb gezegd “we zijn allemaal gelijk” want dat heb ik niet.

  Waarom zijn seksisten toch altijd van die stomkoppen?


  ⚠️ Meld

 9. Seksist ? Stomkop? Gaat lekker riet of niet?

  Denk je niet dat dezelfde verontwaardiging er was dan toen je mannen nagelstudio geopend werd? Of ben je echt zo blind ?


  ⚠️ Meld

 10. En vrouwen zullen voor mannen altijd een vreemd diersoort blijven.

  In jouw geval hoop ik dat dit zo blijft, 1stejohn. ;D

  Google eens op Marco van Essen. Niet alleen een mannelijke nagelstylist, maar ook nog eens uitgeroepen tot de beste van Nederland.:P

  Natuurlijk zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen, maar dat wil niet zeggen dat die verschillen opgaan voor alle mannen en vrouwen. M.a.w., uitspraken die generaliserend kloppen, kun je nooit toepassen op individuen. Misschien bedoelde Riet dat met “stomkop”.:)


  ⚠️ Meld

 11. Gelukkig wel dame iets met plus en min wat elkaar aantrekt;)

  En natuurlijk is er wel een mannelijke stylist maar even terug komend op dit topic. Als er een studio geopend wordt met alleen mannen gericht op mannen met een vergelijkbare visie als deze vrouwen dan is het logisch dat er een wenkbrauw omhoog trekt?  ⚠️ Meld

 12. Dat vraag ik me af.Ik lees nergens dat dit schilderbedrijf gericht is op vrouwelijke klanten. Ze hebben het over een vrouwelijke benadering (wat dat ook maar moge zijn) en andere werktijden en planning. De dames menen een niche in de markt te hebben ontdekt. Prima toch. Ik wens ze veel succes met hun zaak.


  ⚠️ Meld

Reageer