Meesters willen meer meesters voor de klas

Zwolle – Meer meesters voor de klas! Dit is niet alleen een punt uit de strategische agenda van OCW, maar het is ook een speerpunt voor alle pabo’s in Nederland. De oproep komt dit keer echter niet van de pabo’s, maar van de meesters zelf. Zij willen meer mannelijke collega’s en vooral willen zij dat kinderen zowel vrouwen als mannen als rolmodel hebben. Meer diversiteit in het onderwijs! Kinderen geven immers zelf aan dat zij heel tevreden zijn met hun juffrouw, maar ook heel graag een keer les willen krijgen van een meester. 

foto_das_videoclip_meesterlijk.jpg

De laatste jaren zijn er verschillende initiatieven geweest om aandacht te vragen voor ‘meer meesters voor de klas’. Zo heeft er vorig jaar een ‘Veel Meer Meester-trein’ gereden van Leeuwarden naar Eindhoven. Tijdens de Dag van de Leraar op woensdag 5 oktober gaan de drie meesters, Mark Nijkamp, Menno Bruijn en Jesper Koreman, op een ludieke wijze opnieuw aandacht vragen voor ‘meer meesters voor de klas’. Jesper Koreman: "Wij zijn tijdens onze studie aan de pabo met z’n drieën gestart met de band DAS. Wij schrijven en zingen onder andere liedjes over wat ons bezighoudt in het onderwijs." Menno Bruijn vult aan: "Sinds kort is onze band uitgebreid met een drummer en bassist." Met het lied Meesterlijk willen de meesters jongens oproepen om na te denken over een carrière in het onderwijs. Mark Nijkamp vertelt: "Ik neem vaak mijn gitaar mee de klas in. Het is geweldig om met de kinderen te zingen. Even een break tussen het leren door. En bij welk beroep kun je nu je hobby meenemen naar je werk?"

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Of het helpt om drie volwassen mannen op veel te kleine stoeltjes met een gitaar liedjes te zien zingen, weet ik niet. Volgens mij is dat juist het stereotype beeld wat mannen belet om meester te worden. Hebben we niet gewoon een echte man in pak weer nodig, die gezag uitstraalt en respect heeft van kinderen en ouders. Naar wiens autoriteit geluisterd wordt en waar rust in de klas heerst. Om die mannen naar de klas te krijgen, moet volgens mij gewoon het loon omhoog.


    ⚠️ Meld

  2. Dáár hebben we geen mannen voor nodig hoor Maaike. Dat kan een juf in een mantelpak net zo goed. Dan het rietje en de pechvogel nog in ere herstellen en het is weer helemaal negentiende eeuw!


    ⚠️ Meld

  3. Ik zie veel juffen bij mijn zoontje op school worstelen met het neerzetten van gezag en klassenmanagement en ben het eigenlijk wel met Maaike eens, mannen met een natuurlijk overwicht zouden een welkome aanvulling zijn. Dat heel graag in plaats van een boyband voor de klas, sorry jongens.


    ⚠️ Meld

Reageer