Verdachten aangehouden dankzij stopheling.nl

Zwolle – In drie verschillende zaken heeft de politie Oost-Nederland deze week verdachten kunnen betrappen op de verkoop van gestolen spullen dankzij stopheling.nl en het feit dat de politie regelmatig opkopersregisters controleert. Iedereen die gestolen spullen koopt, ook als je dat niet in de gaten hebt, maakt zich schuldig aan een strafbaar feit: heling! Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat u dit overkomt.

In twee zaken ging het om gestolen fietsen. In Zwolle liepen een 29-jarige man en 32-jarige vrouw tegen de lamp door een toevallige samenloop van omstandigheden én door stopheling.nl. Een vrouw wiens fiets op 31 augustus was gestolen, stuitte begin september bij een tweedehandszaak in Zwolle op haar eigen fiets. De fiets bleek over gespoten, maar was voor de vrouw nog wel herkenbaar. Toevallig waren de man en de vrouw die de fiets net verkocht hadden aan de eigenaar nog in de zaak aanwezig. Die ontkenden, waarna de vrouw besloot te vertrekken en thuis de politie te bellen. Ondertussen besloot de eigenaar van de tweedehands zaak een tweede fiets die het stel te koop aanbood eerst te controleren via stopheling.nl. Deze bleek gestolen, waardoor de koop niet door ging. De man en de vrouw zijn maandag aangehouden en verhoord door de politie. Zij krijgen een dagvaarding. De Zwolse heeft haar fiets terug.

Een 32-jarige man uit Arnhem is vanochtend aangehouden wegens heling van een fiets die in april werd gestolen in Arnhem. De man verkocht de fiets meteen dezelfde dag bij een pandjeshuis. Het framenummer werd wel gecontroleerd via stopheling.nl, maar de fiets stond toen nog niet als gestolen in het systeem. Wel zijn de gegevens van de verkoper geregistreerd en een aantal weken later controleerde de opkoper de fiets opnieuw. Toen kwam de fiets wel als gestolen naar voren, en werd de politie gebeld. De fiets is terug gegeven aan de eigenaresse. De verdachte verscheen niet op uitnodiging op het politiebureau en is vanochtend thuis aangehouden. 
Tips
Meer weten over hoe u kunt voorkomen dat u zich schuldig maakt aan heling? Lees voor veel meer informatie en tips ook www.stopheling.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)