Mantelzorg doe je samen!

Zwolle – Op 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg, met als thema Mantelzorg doe je samen!

Voor Zwolse mantelzorgers wordt er een speciaal programma georganiseerd, met diverse culturele, ontspannende en informatieve activiteiten in de Week van de Mantelzorg 2016, van 8 tot en met 17 november 2016. Mantelzorgers besteden hun tijd, energie en aandacht geregeld aan hun naaste(n) met een ziekte, verslaving, beperking of psychische klachten. In de Week van de Mantelzorg is het tijd voor henzelf.

Mantelzorg doe je samen!
Mantelzorg doe je samen! is het landelijke thema van de Dag van de Mantelzorg 2016. Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in het leven van degene voor wie zij zorgen. Dit jaar wordt stilgestaan bij de waardevolle rol die mantelzorgers hebben én bij hoe zij die zorg misschien kunnen delen. Bijvoorbeeld met familieleden, vrienden en buren, maar ook met Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!) en andere organisaties in de stad. Mantelzorgers kunnen met hen van gedachten wisselen, om steun, advies of hulp vragen en als dat nodig is zorg(en) delen. 
Het uitje
Dit jaar biedt Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet!, in samenwerking met maatschappelijk ondernemende en betrokken partijen diverse culturele en ontspannende activiteiten. Mantelzorgers kunnen kiezen uit een bezoek aan museum de Fundatie, een film in Filmtheater Fraterhuis, een verwenlunch bij Deltion College, een concert van New Master on Tour bij Theater Odeon of een concert van Myles Sanko bij Hedon. Voor jonge mantelzorgers (12 tot en met 20 jaar) wordt er op 11 november een workshop georganiseerd. Zij mogen daarnaast ook naar een van de andere activiteiten.
Aanmelden
Meer informatie en aanmelden: www.mantelzorgzwolle.nl/dagvandemantelzorg. Deelname is gratis voor mantelzorgers en iedere mantelzorger mag (eveneens gratis) één introduce meenemen. Aanmelden kan tot en met 30 oktober. Geen toegang tot internet of behoefte aan meer informatie? Bel Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!) via 038 422 52 00. 
Extra activiteiten
In de Week van de Mantelzorg worden behalve de uitjes voor mantelzorgers ook andere activiteiten georganiseerd. Zo is er op dinsdag 8 november het Mantelzorg Ontmoetingscafé bij Zorgspectrum het Zand, locatie Zandhove i.s.m. ZwolleDoet! en op zaterdag 12 november een stoelmassage en schoonheidsbehandeling bij de Univé-winkel in Zwolle. Meer informatie over deze activiteiten: www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg.  
Betrokken partijen
De activiteiten worden in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen mede mogelijk gemaakt door: Museum de Fundatie, het Deltion College, de Zwolse Theaters, Filmtheater Fraterhuis en Hedon. Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg in Zwolle zijn de volgende organisaties betrokken: Steunpunt Mantelzorg onderdeel van ZwolleDoet!, Mantelzorg Adviesraad, Driezorg, MEE IJsseloevers, Gemeente Zwolle, Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgspectrum het Zand, Mindfit, Protestantse Gemeente Zwolle en de Vogellanden, centrum voor revalidatie.


Artikel delen:

Reageer