Actiegroep krijgt adressen panden ZwolleFonds

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft na ruim een jaar wachten dinsdagavond aan een WOB verzoek van actiegroep Ondernemersfonds Nee gehoor gegeven De juridische mensen van de gemeente gaan de adressen van de betrokken panden bij de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) doorsturen. Tevens worden de namen van de gebruiker zoals die bij de gemeente bekend zijn metde actiegroep gedeeld.
 
zwolle_unlimited-15.jpg 
 
Het gaat om alle panden niet-woningen zijnde die bij oprichting het ZwolleFonds verplicht een verhoging van Onroerend Zaak Belasting (OZB) krijgen ten behoeve van het ondernemersfonds. Na ruim een jaar wachten op het WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) krijgt de actiegroep eindelijk de gewenste adressen. Met de gegevens die ze van de gemeente krijgen weet Ondernemersfonds Nee wie straks mee moet betalen en kan de actiegroep hen de keerzijde van een dergelijk fonds toelichten. Vijf jaar geleden kon de actiegroep met hun argumenten een grote overwinning vieren op de nieuw op te richten bestuurslaag. Tweederde van de stemmers was destijds tegen. Gelet op de zeer korte tijd voor de einddatum van de stemming zoekt de groep meedenkers en medestanders voor het verspreiden van opgedane inzichten. Op 10 oktober is er informatiebijeenkomst over het ZwolleFonds. Daarna gaan de binnenstad ondernemers over het ZwolleFonds stemmen.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Gemeente Zwolle heeft een prijs gekregen voor een slim plan in de binnenstad. Niemand weet hoe dit in elkaar steekt. Zal wel veel dure gebakkenluchtpraat zijn; maw: zonder duidelijke inhoud, en iedereen (dus niemand) is verantwoordelijk.


    ⚠️ Meld

Reageer