Meer collectanten nodig voor MS Fonds

Zwolle – Marleen Postma en Erik Riemens coördineren dit jaar voor de vijfde keer de collecteweek van het Nationale Multiple Sclerose (MS) Fonds, die plaatsvindt van maandag 21 tot en met zaterdag 26 november.

Om één en ander nog beter te organiseren is met Marieke Veld een derde collectecoördinator actief. Vorig jaar werd het geweldige bedrag van ruim 10.000 euro opgehaald. Daarmee vond Zwolle zich terug in de landelijke top drie van plaatsen met de hoogste opbrengst van de Nationaal MS Fonds collecte. Alle drie coördinatoren hopen dat dit jaar te overtreffen, maar daarvoor zijn nog wel meer collectanten nodig.

Voordeuren
“Het liefst willen we in heel Zwolle bij alle voordeuren aanbellen, dat zal niet lukken, maar we proberen ieder jaar meer collectanten te krijgen. Daarom is alle hulp van harte welkom. In overleg kan de voorkeur van het te collecteren gebied aangegeven worden en ook wanneer er met de bus langs de deuren gegaan wordt, is aan de collectant. Een paar uurtjes collecteren in die week is echt al voldoende.”


 
Afhankelijk
“Het collectegeld zal besteed worden aan onderzoek enerzijds en begeleiding, behandelmogelijkheden en training anderzijds. Goed om te weten is dat het Nationaal MS Fonds geen subsidies ontvangt van de overheid en volledig afhankelijk is van donaties, giften en sponsoren”, zo verduidelijken de coördinatoren tot slot.
MS is een slopende ziekte die niet alleen de patiënt raakt, maar ook zijn of haar omgeving. Eén op de duizend Nederlanders krijgt MS. Vrouwen krijgen vaker MS dan mannen. De ziekte is de meest voorkomende invaliderende aandoening onder jongeren in Nederland.
Aanmelden

Met de komst van een derde coördinator, is de verdeling van de wijken wat gewijzigd. 
Wie zich aan wil melden als collectant, kan contact opnemen met Marleen Postma (Zwolle-Noord: Westenholte, Aa-landen, Holtenbroek en Stadshagen) telefoon: 06-36144641 m.postma71@gmail.com Erik Riemens (Zwolle Centrum, Wipstrik, Assendorp en Zwolle-Zuid) telefoon: 06-53813655 riemenserik@hotmail.com of Marieke Veld (Berkum, Diezerpoort, Spoolde, Veeralle en Spoolde)  telefoon: 06-48930113 veldmarieke@planet.nl. 
Voor meer informatie en aanmelden via de website kan ook gekeken worden op www.mscollecte.nl.

Artikel delen:

Reageer