Armbanden maken van reddingsvesten

Zwolle – Cibap studenten ontwerpen een persoonlijke armband van de reddingsvesten die vluchtelingen achterlieten op de Griekse eilanden. Uiteindelijk vormen alle armbanden een ketting die symbool staat voor een inclusieve én duurzame samenleving waarin de schakels elkaar nodig hebben om sterke verbindingen te maken. Het bijzondere mounument wordt vrijdag gepresenteerd ter ere van de opening van de Cibap Ontwerpfabriek. 


armbanden_reddingsvest.jpg 

Makers Unite leidt deze ontwerpworkshop op het Cibap. Dit Amsterdamse initiatief werkt samen met jongeren aan een inclusieve samenleving. Nieuwkomers delen hun verhalen met de Cibap studenten. “Door samen te maken brengen we mensen dichter bij elkaar en leren we ook elkaars verhaal kennen en verschillen respecteren. We praten en co-creëeren met de jongeren over hoe we kunnen werken aan nieuwe vormen van samenleven”, aldus de organisatie. Het monument is zaterdag 8 oktober voor het publiek te zien tijdens het Open Huis waar de opleidingen zich presenteren in de unieke ruimtes van de Ontwerpfabriek. Van 10.00 – 14.00 uur is het schoolgebouw inclusief de Ontwerpfabriek geopend. Het adres van de Zwolse mbo is Nijverheidstraat 11.

Makers Unite wil publiek een positieve kijk bieden op de levens van nieuwkomers en lokale mensen en brengt hen in contact met organisaties in het partnernetwerk om ze verder te helpen op het gebied van onderwijs, training, banen of ondernemerschap. 
Artikel delen:

Reageer