Berkum speelt topper tegen SVZW

Zwolle – VV Berkum ontvangt zaterdag SVZW in de topwedstrijd van de 1e Klasse D van deze speelronde. De Zwollenaren voeren na vorige week de ranglijst aan maar met slechts één puntje voorsprong op SVZW, dat nu derde staat met evenveel punten als het naar boven ‘geslopen’ WHC.

“Het is natuurlijk een mooi affiche, want SVZW heeft een heel sterke ploeg en wij doen het tot nu toe ook goed,” stelt Berkum-verdediger Jasper Bremmer vast. “Afgelopen week was het wat minder, maar het is niet realistisch om te denken dat het élke keer zo loopt als in de eerste wedstrijden. Het is mooi dat we toch een punt pakten toen het wat minder ging, dat is in het verleden wel eens anders geweest.”

Gedegradeerd via nacompetitie

SVZW kende vorig jaar, ondanks een sterke selectie, een zwaar tegenvallend seizoen waarin de Tukkers uiteindelijk zelfs degradeerden uit de Hoofdklasse C. Aan het eind van de rit bleek nacompetitie nodig om het vege lijf te redden. Daarin werd in eerste instantie nog afgerekend met Berkum, dat in Wierden met 4-1 onderuit ging, maar daarna vloog SVZW er tóch nog uit en dat kwam hard aan bij Twentenaren.
Een treetje lager begon de selectie van trainer Erik Assink dit seizoen goed, want SVZW won de eerste vier wedstrijden in 1D. Vorige week kwamen de Wierdenaren er echter achter dat het ook op dit niveau wel eens tegen zit. SVZW verloor toen in eigen huis met 1-3 van de sterke debutant DUNO, waarbij er volgens de SVZW-site vooral in de eerste helft te slap werd gespeeld door de thuisclub.
 
Gelijkspel

Ook Berkum heeft inmiddels ondervonden dat het niet elke week raak is. Na een serie van vier achtereenvolgende overwinningen speelden de Zwollenaren afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk bij DETO Twenterand. Gezien het spelbeeld mocht de ploeg van trainer Arno Hoekstra zeker niet ontevreden zijn met die remise, want DETO was zeker vóór rust de bovenliggende ploeg. Berkum-keeper Dominic van Hoof hield zijn ploeg een aantal keren met goede reddingen op de been en voorin creëerden de Zwollenaren weinig. In de tweede helft kreeg Berkum meer grip op de wedstrijd en werd er, met de nodige moeite, toch nog één puntje over de streep getrokken. “Zo’n wedstrijd is goed voor het leerproces van ons team. Iedereen bij ons is er nu op gebrand om tegen SVZW wat recht te zetten en de drie punten te pakken. We kijken er naar uit,” verzekert Berkum-middenvelder Mehran Ali Pour Asli.
 
De Zwollenaren beseffen dus dat er zaterdag niet opnieuw punten ingeleverd mogen worden, want ook concurrent WHC zal daar zeer waarschijnlijk onmiddellijk van profiteren. De topper Berkum-SVZW wordt geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, die op Sportpark De Vegtlust in Zwolle om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik zie het….. toch een kenner die eppoo!
  Ik zou zeggen, kom gezellig kijken zaterdag, en als het dan droog blijft hoef je niet ongezellige kantine in, maar geniet je evenwel toch van een mooie pot voetbal.:D


  Maak melding

 2. Berkum verliest met 3-1 bij SVZW wordt nog net iets meer betaald dan bij Berkum, benieuwd hoeveel spelers er van het 1e nog in de kantine zitten.
  Of gaan ze snel na een cola weer weg met hun lease auto.


  Maak melding

 3. Wordt tijd dat mijn vroegere klasgenoot Erik Nieuwenhuis (ex Berkum speler) de trainer gaat worden. Denk dat er dan wel een Derde Divisie inzit voor Berkum.


  Maak melding

 4. Ik zou toch zweren dat er “bij” SVZW staat, maar gef niks mienjong.
  Als ik jou was zou ik me meer zorgen maken over jouw cluppie in Westenholte.
  Maar ja, wie schrijft daar nu nog over? ……..ja, ik nu toevallig:)


  Maak melding

 5. Steven, Erik Nieuwenhuis traint te vaak hockeymeisjes. Dan word je in het voetbal nooit meer serieus genomen. Als ik zo naar de ranglijst kijk is een trainerswissel bij Berkum ook niet bepaald nodig. Misschien heeft hij meer kans bij Wvf of Be Quick, dat niveau lijkt me passender.


  Maak melding

 6. Onze Zwolsche mopperkant weer in actie. Hij verandert zijn naam maar door zijn constante negativiteit valt hij toch weer door de mand 😮


  Maak melding

 7. @WVF-er, gelukkig wint niet altijd het meeste geld.
  Verder snap ik nu waarom er nooit plek is op de parkeerplaats van Berkum. Al die Audi’s en Mercedessen zijn van de selectiespelers.
  Heb zelfs gehoord dat er een straat komt waar alle spelers naast elkaar komen te wonen. Allemaal een vrijstaande villa, uiteraard met zwembad. Allemaal op kosten van vv Berkum. En pp een jaarsalaris, net onder de Balkenendenorm.

  Alle gekheid op een stokje, vv Berkum heeft waarschijnlijk de financiele huishouding goed op orde en kan daarmee spelers een vergoeding geven. Blijkbaar zijn er mensen die daar afgunstig naar kijken.
  Dat selectiespelers ook hun verantwoordelijkheid pakken om achter de bar te staan na een wedstrijd, trainingen voor jeugd verzorgen, etc. etc. daar hoor ik de betweters nooit over.  Maak melding

Reacties zijn gesloten.