Boek voor leerlingen De Marshof na Cultuurdag

Zwolle – Op woensdag 5 oktober organiseerde Cultuurschool De Marshof in Zwolle-Zuid haar tweede Cultuurdag van dit schooljaar. Deze cultuurdag stond in het teken van de Kinderboekenweek: ‘opa’s en oma’s: voor altijd jong’.

marshof.jpg 

Foto: John Beumer

De afgelopen weken hebben de leerlingen boeken ingeleverd die ze niet meer lezen. Deze boeken zijn tentoongesteld op de markt in de hal van de school. Alle leerlingen mochten met een gekregen boekenbon één boek uitzoeken om mee te nemen naar huis. Een geslaagde opening en een leuke manier op ‘oude’ boeken een nieuw plekje te geven. Na de markt werd door de groepsleerkracht een workshop in de eigen groep aangeboden. De workshop ging over een leesboek uit de Kinderboekenweek: appelmoes maken of het voeren van filosofische gesprekken. Basisschool De Marshof is een Cultuurschool. Naast de gewone lessen zoals taal en rekenen, worden extra cultuurlessen gegeven: tekenen, schilderen, muziek en kunstvormen uit de hele wereld.

De Marshof werkt hiervoor samen met culturele partners, zoals Song & Dance, De Stadkamer en een breed aanbod voor individuele muzieklessen in de school. Daarnaast organiseert De Marshof maandelijks een Cultuurdag. Alle gewone lessen worden dan verruilt voor cultuurlessen. De Cultuurdag is volledig thematisch ingericht en staat bol van verschillende workshops en activiteiten. De school wordt deze dag opengesteld voor wie een kijkje wil komen nemen om te zien en te horen, wat er op De Marshof allemaal te beleven valt.

Artikel delen:

Reageer