FC Zwolle laat koppositie in periode liggen

|   Laatste wijziging

FC Zwolle heeft de kans laten liggen koploper te worden in de periode. Marcel Kleizen schonk de thuisclub na veertien minuten spelen nog wel een 1-0 voorsprong, maar FC Dordrecht maakte in de persoon van Mounir Biyadat nog in de eerste helft gelijk. In de tweede helft kregen de Zwollenaren nog enkele kansen op de overwinning, maar het ontbeerde aan scherpte in de afwerking. De uitslag werd 1-1.

Eric Botteghin maakte na een afwezigheid van twee maanden vanwege een blessure zijn rentree in de selectie van FC Zwolle. De Braziliaanse verdediger, die half september een knieblessure opliep in de wedstrijd bij RBC, begon vanavond op de bank in het thuisduel tegen FC Dordrecht. De ploeg van trainer Jan Everse kan bogen op een ongeslagen status in eigen stadion sinds 12 januari van dit kalenderjaar. Het kunstgras speelt hier zeer zeker een rol in, maar ook het voetballend vermogen groeit met de week. In de strijd om de periodetitel is het noodzakelijk om de wedstrijd tegen FC Dordrecht in winst om te zetten. FC Zwolle is hierbij mede afhankelijk van de resultaten van concurrenten MVV en Go Ahead Eagles.

FC Zwolle begon in een ongewijzigde opstelling. De winst in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden was geen reden voor trainer Jan Everse om de nodige wijzigingen aan te brengen in de basiself. De tegenstander uit Dordrecht kende een voortvarende start op het Zwolse kunstgras. Het overwicht werd vooralsnog niet omgezet in doelrijpe kansen.

Toch weet FC Zwolle wederom snel op voorsprong te komen. In de 16e minuut krijgt de Zwolse formatie een corner toegekend van scheidsrechter Dick van Egmond. Vanuit de corner is Niklas Moisander dichtbij de openingstreffer. De inzet wordt gekeerd, maar komt vervolgens voor de voeten van Anton Jongsma. Laatstgenoemde weet met een voorzet op maat zijn teamgenoot Marcel Kleizen te bereiken. De spits weet van dichtbij het net doeltreffend te vinden.

FC Zwolle dicteert het spel, maar moet alert blijven op de gevaarlijke aanvallen van de zijde van FC Dordrecht. Duidelijk is dat de ploeg van trainer Gert Kruys van een ander kaliber is dan de tegenstander van vorige week uit Leeuwarden. Dit blijkt vervolgens ook in de 37e minuut als Mounir Biyadat alle ruimte krijgt van de Zwolse defensie om de gelijkmaker binnen te schuiven. Opmerkelijk is dat bij de assist van Nassir Maachi een handsbal als niet opzettelijk wordt beschouwd.Na de rust vinden binnen de Zwolse formatie de nodige wijzigingen plaats. Eric Botteghin maakt zijn rentree ten koste van Erik Rotman. Albert van der Haar komt hierdoor hangend aan de linkerkant te spelen en Etienne Reijnen schuift door naar het middenveld. De tactische ingrepen komen ten goede van de aanvallende driften van de Zwollenaren. In de 46e minuut wordt Etienne Reijnen onreglementair gestuit op de rand van het zestienmetergebied. De vrije trap van Danny Holla verdwijnt buiten het bereik van goalie Sjoerd Rensen rakelings naast de verkeerde kant van de paal. 

De kansen stapelen zich op aan Zwolse kant. Marcel Kleizen is op een voorzet van Erik Bakker dichtbij zijn tweede treffer van de avond. In de 62e minuut verdwijnt zijn kopbal in het zijnet. Even later speelt Danny Holla zich op uitstekende wijze vrij voor het doel van FC Dordrecht. De goalie van de ‘Schapenkoppen’ pareert de inzet van de speler van het Nederlands beloftenteam. Het verhaal van de tweede helft is dat FC Zwolle aanspraak maakt op de overwinning. Het heeft het aan zichzelf te danken dat deze achterwege blijft. Grootste manco is de scherpte in de afwerking. Een overwinning was noodzakelijk in de strijd om de derde periodetitel, mede gezien het feit dat Go Ahead Eagles averij opliep in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. MVV wist haar thuiswedstrijd met een overwinning af te sluiten.

Beide concurrenten hebben met nog één wedstrijd te spelen een punt meer dan FC Zwolle. De Zwollenaren hebben het winnen van de derde periodetitel niet in eigen handen. Niet alleen in de strijd om de periode, maar zeer zeker voor een hoge notering in de algemene ranglijst, is een overwinning op Fortuna Sittard van belang. FC Zwolle kan gezien het vertoonde spel van de afgelopen weken met het nodige zelfvertrouwen afreizen naar Limburg.


Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
FC Zwolle: Boer, van der Sluijs, Reijnen, Moisander, Rotman (46.Botteghin), Holla, Kleizen, van der Haar ©, Tozé (57. Boerrigter), Jongsma en Bakker (73. van Polen).

FC Dordrecht: Rensen, Longuet (62. Rodrigues), Kras, Ramos (28. Versluis), Pinas, Sequeira, Maachi (67. Putter), Biyadat, Sardar, van der Velden en Kalisse.


Scoreverloop:
1-0 16. Kleizen
1-1 37. Biyadat

Gele kaarten:
Reijnen (FC Zwolle), Sequeira en Biyadat (beiden FC Dordrecht).

Toeschouwers:
3.124

Arbitrage:
Dhr. van Egmond (scheidsrechter), dhr. van der Pas en dhr. Droste (ass. scheidsrechters) en dhr. van der Scheer (4e official).

Door: FC Zwolle

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “FC Zwolle laat koppositie in periode liggen”

  1. Voetbalwedstrijd Zwolle-Dordrecht
    Zwolle ??

    Op vrijdagavond 16 november werd de wedstrijd Zwolle-Dordrecht gespeeld. Een groep supporters van Dordrecht kwam met de trein naar Zwolle. Vlak voor aankomst van de trein met de Dordrecht-supporters kwam er een groep met Zwolle-supporters richting het station lopen vanuit de Terborchstraat. Deze groep werd door de politie tegen gehouden. De Dordrechtsupporters werden naar een bus begeleid die hen naar het voetbalstadion zou brengen. De suporters wilden echter niet in de bus plaatsnemen en liepen door. Aan de Koggelaan kon de groep worden ingesloten en werden zij weer naar de bus geleid en konden zij instappen. Om de openbare orde te kunnen handhaven en om een confrontatie met FC-Zwolle supporters te voorkomen werd besloten om de Dordrecht-supporters terug naar huis te sturen. Deze werden met de bus naar Wezep gebracht en aldaar weer op de trein naar huis gezet.

Reacties zijn gesloten.