Weer honden ontsnapt uit tuin

Zwolle – Donderdagmorgen was er opnieuw een melding van loslopende honden. De politie van Zwolle trof aan de IJsselallee/ Wijheseweg te Zwolle twee Bullmastiffs aan. Eerder deze week moest een loslopende pitbull worden doodgschoten toen die een teckel en een vrouw verwondde. Die hond was ontsnapt uit de tuin van de eigenaar.

bullmastiff.jpg 

Ook deze honden waren ontsnapt uit de tuin van hun eigenaar. De honden waren erg lief en lieten zich makkelijk door de poitieagenten vangen. Hun baas was ze aan het zoeken en kwam toevallig langs. Hij heeft de honden meegenomen naar huis. Dit scheelde hem hoge kosten voor de dierenambulance. Desalniettemin een zeer gevaarlijke situatie, aldus de politie. Daarom het verzoek aan hondenbezitters om de tuinafscheiding te controleren en alert te zijn op uw trouwe viervoeter. Op deze manier voorkomen we ongelukken, laat agent Alrik van den Berg op Facebook weten.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Alweer loslopende honden aan de IJsselallee/ Wijheseweg zonder baasje? Is dat weer diezelfde eigenaar waarvan zijn hond eerder een vrouw met haar teckel heeft aangevallen?

  2. Nee dit is niet de zelfde eigenaar. Helaas zijn mijn honden ontsnapt maar de honden hebben een super karakter erg lief maar er lomp.

  3. Steven, even je leesbril opzetten.
    Een Bullmastiff is toch echt wel een andere hond dan een Pitbull. Je bent toch altijd zo goed in het info verzamelen en delen? Nou, Google dan maar even.
    Ik mag ook hopen dat de eigenaar van de gisteren doodgeschoten hond geen andere (zelfde soortige) honden meer heeft. Zo ja, dan in beslag nemen die handel.

  4. @Yvon

    Lezen beste!!! Had ik het erover in mijn reactie dat het in dit geval om agressieve honden ging? Als dat om de zelfde eigenaar zou zijn waarvan de agressieve hond is doodgeschoten, dan betekent dat nog niet dat deze 2 honden ook agressief zijn. Wie heeft er nu een leesbril nodig?

Reageer